franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
158 30.07.2021 16:39:49

S kom bo SLOVENIJA igrala v četrtfinalu?! TO je recept, da se takoj izognejo AMERIČANOM!

Profimedia
Slovenijo pred četrtfinalom čaka še obračun s Španijo.

Čeprav se je Slovenija že uvrstila med osem najboljših ekip olimpijskih iger v Tokiu, to še zdaleč ne pomeni, da bo njena tekma s Španijo zgolj formalnost. Daleč od tega. Četrtfinalne pare bo namreč določil žreb, ki pa je delno delegiran. 

Sistem žreba je namreč, da bodo prvouvrščene ekipe iz vseh treh skupin in najboljša drugouvrščena v prvem bobnu, preostale štiri (dve drugouvrščeni ter dve najboljši tretjeuvrščeni) pa v drugega. Pri tem velja omeniti, da se ne moreta srečati reprezentanci, ki sta se srečali že v skupinskem delu (Slovenija ne more igrati s Španijo), medtem ko je jasno, da se bo najboljša drugouvrščena ekipa iz prvega bobna pomerila z drugouvrščeno ekipo iz drugega bobna.

Najverjetneje bo status najboljše drugouvrščene ekipe pripadel ZDA (v soboto se bodo pomerile še s Čehi), tako da bi Slovenija morala premagati Španijo, da se izogne Američanom. V primeru poraza bi bila Slovenija druga, kar pomeni, da bi bila v drugem bobnu, in ker bi žreb ZDA namenil eno od dveh drugouvrščenih ekip, bi to pomenilo da bi bile možnosti za četrtfinalni obračun z ZDA kar 50-odstotne.

Članki iz rubrike