zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 17.06.2021 07:51:45

RAKETE MERIJO VISOKO! Tako dobre še niso bile!

alesfevzer.com
V Strasbourgu in Valencii se bo danes začelo 38. evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske. Slovenija bo ob 18. uri igrala s Turčijo.

Izbranke selektorja Damirja Grgića ne skrivajo ambicij, da se prvič prebijejo skozi skupinski del in da se nato v izločilnih bojih borijo za najvišja mesta. Tako dobre zasedbe Slovenija še ni imela, dekleta so v kvalifikacijah dobila vseh šest tekem  po dvakrat so premagale Grčijo, Bolgarijo in Islandijo , šestkrat so zmagale tudi na prav toliko pripravljalnih dvobojih.

"Mislim, da je naša pripravljenost na zavidljivi ravni. Proti Turčiji nas zagotovo čaka težka tekma, a verjamem, da imamo priložnost, da pridemo do uspeha. Po Fibini lestvici gre za sedmo najboljšo reprezentanco sveta. Vse izkušnje in našo kakovost bomo poskušali strniti v to srečanje, naredili pa bomo vse, kar je v naši moči, da evropsko prvenstvo odpremo z zmago," pred prvim dvobojem obljublja Grgić.



Po Turčiji se bo Slovenija v petek ob 15. uri pomerila z Belgijo, v nedeljo ob 12. uri pa jo čaka še Bosna in Hercegovina. Prvouvrščene reprezentance iz vsake skupine se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, druge in tretje pa čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih. Skupina C, v kateri je Slovenija, se križa v skupino D (Francija, Rusija, Češka, Hrvaška).

Repasaži so na sporedu 21. junija, četrtfinala bodo 23. junija, dvoboji za razvrstitev od 5. do 8. mesta 26. junija, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija. Na EP nastopa šestnajst reprezentanc, razdeljenih v štiri skupine. V Španiji, kjer bodo zaključni boji, igrajo Švedska, Belorusija, Španija, Slovaška, Črna gora, Srbija, Italija in Grčija.

Članki iz rubrike