kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 15.06.2021 18:59:19

LUKA DONČIĆ je že treniral v Stožicah, njegov izraz na obrazu SPOROČA TOLE (foto)

alesfevzer.com
Današnja vadba evropskih prvakov je bila nekaj posebnega. Selektor Aleksander Sekulić je vendarle dočakal svojega najmočnejšega varovanca – Luko Dončića.

Slovenci so v Stožicah trenirali dopoldne, po kosilu pa so se odpravili proti Reki, kjer bodo jutri ob 19. uri v Športnem centru Zamet odigrali prijateljsko tekmo s Hrvaško.

Obe reprezentanci se te dni zavzeto pripravljata za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju. V nasprotju s Slovenci, ki bodo potovali v Kaunas, bodo Hrvati turnir gostili v Splitu, priprave pa so začeli v Rovinju. Zaradi epidemioloških ukrepov si bo jutrišnji dvoboj na Reki lahko ogledalo le manjše število gledalcev. Tako vstopnice za sosedski derbi sploh niso šle v prodajo, navijači pa bodo dvoboj lahko spremljali prek malih zaslonov.

Na Reko so odpotovali vsi košarkarji, ki jih ima strokovni štab reprezentance trenutno na voljo. A med njimi žal ni Žana Marka Šiška, ki zaradi poškodbe ne bo na voljo v kvalifikacijah.

Toda kot že rečeno, glavni mož Slovencev, od katerega bo v največji meri odvisen uspeh v Kaunasu, je Luka Dončić. Na današnjem treningu se je srečal s fanti, z nekaterimi prvič, potem pa z iskro v očeh pokazal, da je v slovenskem dresu močno motiviran. Prva vadba Dončića z reprezentanco je na voljo v galeriji.


Slovenska in hrvaška reprezentanca se bosta po sredinem obračunu na Reki znova pomerili že v petek. Telemachov spektakel v ljubljanskih Stožicah se bo začel ob 20. uri, vstopnice pa so še v prodaji. Cene vstopnic za rdeči ring se gibljejo med 12 in 16 evrov, v zelenem ringu je cena vstopnic med 30 in 45 evrov, na voljo pa je tudi nekaj ekskluzivnih vstopnic ob samem igrišču.

Vstopnice so za nakup že na voljo prek spleta ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih ter Petrolu Slovenija. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop, a s tem nimajo zagotovljenega lastnega sedeža, saj bo v veljavi sedežni red. Na ploščadi pred dvorano bo od 16. ure dalje organizirano brezplačno hitro testiranje na Covid-19.

INFORMACIJE O VSTOPNICAH IN SPLETNA PRODAJA
Skladno z veljavnimi odloki, se gledalci tekme lahko udeležijo le s potrdilom o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur, oziroma če izpolnjujejo pogoje PCT (glej poglavje Testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2). Obvezno je tudi upoštevanje ukrepov in navodila organizatorja v povezavi z zajezitvijo širjenja koronavirusa, prav tako je ves čas obvezno nošenje zaščitnih mask (razen za otroke do dopolnjenega šestega leta starosti).

Gledalci morajo upoštevati sedežni red oziroma vzdrževati najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinski člani sli skrbniki ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. V primeru samostojnega prihoda na tekmo pa morajo izpolnjevati tudi ta pogoj. V kolikor se gledalec ne želi izjasniti glede izpolnjevanja pogoja PCT, lahko organizator športnega tekmovanja gledalca zavrne.

Članki iz rubrike