favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
3 22.12.2017 16:06:16

Tega niste pričakovali! Ne Dragića, ne Dončića - zlati KOKOŠKOV je kot velikega vodjo SLOVENSKE reprezentance označil ...

Profimedia
Čeprav zaradi svoje službe v NBA ne more več opravljati vloge selektorja Slovenije, se Igor Kokoškov z velikim veseljem spominja velikega uspeha z zadnjega evropskega prvenstva.

Srbski strateg Igor Kokoškov je septembra s svojimi varovanci spisal najlepšo pravljico v zgodovini slovenskega športa in košarkarsko reprezentanco popeljal do zlate kolajne na evropskem prvenstvu. Dosegel je največji uspeh v svoji karieri: "To sta bila dva najbolj vznemirljiva meseca v moji karieri. Delo je bilo drugačno, kot sem ga vajen iz NBA, kjer sem pomočnik trenerja. Kot selektor sem imel več odgovornosti in manj časa za pripravo igralcev. Bilo je res čudovito in edinstveno poletje."

Kokoškov pa se je v intervjuju za Fibo dotaknil tudi posameznikov. Kot enega največjih vodij te reprezentance je izpostavil ne Gorana Dragića in ne Luko Dončića, temveč Klemna Prepeliča: "Prepelič je eden od najboljših strelcev v Evropi in pravi vodja, za nameček pa z ljubeznijo igra za reprezentanco. Je zelo podcenjen košarkar in ni veliko ljudi, ki bi govorili o njem, toda res je izjemen košarkar. Klemen je za to ekipo izjemno pomemben, saj je tekmovalen in ima pravi karakter. "

Članki iz rubrike