Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ku
ku

NORO! Takšnega pogleda na USPEH košarkarjev pa še ne! Kokoškov razkril, zakaj je DVAKRAT igral brez Dragića v končnici in prav zato osvojil ZLATO!

Profimedia

Igor Kokoškov, tvorec največjega uspeha za slovenski šport, je še enkrat več spregovoril o neverjetnem podvigu Slovenije in povedal, zakaj Goran Dragić ni igral v zadnjih minutah tekme s Srbijo.

Skoraj dva meseca sta minila od trenutka, ko je Slovenija v Istanbulu v norem vzdušju dvignila zmagovalni pokal za naslov evropskega prvaka, a spomin na to noro noč v Turčiji je še kako živ. Igor Kokoškov je s svojimi varovanci spisal izjemno pravljico in postal še bolj zanimiv širši javnosti. V obširnem intervjuju za srbski Sportifico je med drugim spregovoril tudi o tem, zakaj Goran Dragić ni igral v zadnjih minutah proti Srbiji in Grčiji. V finalu je imel kapetan reprezentance kar nekaj težav z utrujenostjo, toda verjetno bi lahko stisnil zobe za zadnje štiri minute. Kokoškov je bil tisti, ki se je odločil drugače.

"Vsaka odločitev s sabo prinaša tudi tveganje - tako v življenju kot v trenerskem poklicu. Potem vključiš razum, verjameš svojemu instinktu in nikakor te ne sme biti strah pred napakami. Če bi izgubili, ne bi analizirali le te poteze, temveč tudi vse ostalo. Finale je tisti, ki vsem ostane v spominu, toda z Goranom smo imeli podobno situacijo že proti Grčiji. bilo je izenačeno, sedem minut pred koncem je imel težave z osebnimi napakami, želel je ostati na parketu, toda potegnili smo ga iz igre, nato pa je Nikolić spremenil potek tekme," je povedal Kokoškov in nadaljeval: "Igralcem vedno govorim, da vedno sprejemam odločitve na podlagi tistega, kar je najboljše za ekipo. Dam jim vedeti, da je vsaka moja odločitev objektivna in ne subjektivna - ko vzpostaviš takšen sistem, potem ni težave niti, ko eden od igralcev iz začetne petorke, Edo murić, zaradi profila nasprotnika ne igra niti sekunde v polfinalu."