kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 08.11.2017 15:18:08

Največja LEGENDA Barcelone je 'zagrozila' Luki Dončiću in ga hkrati dvignila V NEBO, kot ga ni še ni nihče: Tega, kar počne on, nista bila sposobna niti ...

Luka Dončić
Profimedia
Konec tedna bo na sporedu prvi letošnji košarkarski el clasico.

Madridski Real po prvem porazu v letošnji sezoni evrolige v četrtek najprej čaka vroče gostovanje pri Maccabiju, v nedeljo pa bodo v domači dvorani 'prijazno' sprejeli večne rivale iz Barcelone. Galaktiki so v španskem prvenstvu še edina neporažena ekipa na prvih sedmih tekmah in so zanesljivo na prvem mestu pred Valencio in Barcelono. Prav slednja bo v nedeljo gostja v Madridu na vročem el clasicu. Ta se sicer po intenzivnosti čustev ne more primerjati z nogometnim, a je vendarle ena od tistih tekem, ki šteje dvojno. 

juan carlos navarro

Rekorder po številu nastopov na košarkarskem el clasicu je 37-letni Juan Carlos Navarro, ki je, če odštejemo eno sezono v NBA pri Memphisu, celo svojo kariero preživel v Barceloni in z njo osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Pred prihajajočim vročim derbijem je posebno pozornost namenil tudi Luki Dončiću. "Ekipa madridskega Reala ima zelo dolgo klop, kljub poškodbam Ayona, Kuzmića in Llulla zelo dobro nastopajo v evroligi in španskem prvenstvu. V Dončiću imajo na primer velik potencial, na nekaj tekmah je odigral fantastično," je začel Navarro in z izbranimi besedami nadaljeval svoj hvalospev slovenskemu reprezentantu: "Vedno je dobro videti, da kdo tako zelo dobro igra košarko, toda upamo, da ga bomo vsaj malo zaustavili. S takšnim talentom nima meje, njegova prihodnost je NBA. Če bo še naprej tako trdo delal, so pred njim neverjetne stvari. S samo osemnajstimi leti dela stvari, ki jih nista niti Kukoč niti Petrović. Toda moram gledati na svojo ekipo in preprečiti, da bi zablestel." 

Članki iz rubrike