mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 01.10.2017 13:59:51

Bolj DIREKTNO ne gre! Chicago se ne skriva, o LUKI DONČIĆU spregovorili košarkarji BULLSOV. In to kako - te besede MORATE videti!

Luka Dončić v ZDA iz dneva v dan pridobiva na veljavi, ogledniki so navdušeni, kaj pa o tem menijo igralci?

Seveda bi bil mladenič ob prihodu v katero od moštev lige NBA - zdaj je to jasno kot beli dan - konkurent ostalim košarkarjem, a vseeno jih to ni ustavilo, da ne bi o čudežnem dečku govorili z izbranimi besedami. 

Tako je tudi Chicago Times pripravil prispevek o možnosti, da Chicago kot prvega na naboru izbere prav Luko Dončića

Tako so se osredotočili na besede generalnega menedžerja Bikov Gara Formana, ki je vse svoje moči usmeril v prenovo kluba in v prihajajoči nabor.

In tu v zgodbo vstopi Luka Dončić, ki je prehitel vse ameriške košarkarje v naboru za leto 2019. O 18-letniku so se razgovorili tudi igralci Bikov.

"Igral sem proti njemu v Evroligi," je sporočil Paul Zipser, eden perspektivnejših košarkarjev v Chicagu.

"Ko sem ga prvič videl igrati, je bil star 15 let in bil je član Reala. Bil sem le, 'oh'."

"Luka ima vse. Igra na pravi način, lahko meče, je zelo atletsko sposoben, vrhunsko vodi žogo, je visok, dobro lahko igra obrambo. Ima vsa orodja za to ligo. Ne obstaja nič, česar ne bi mogel storiti," s pohvalami ni skoparil Zipser.

Omenjeni časnik navaja predvsem, da se Evropejci v ZDA ves čas čudijo temu, kar na parketu počne Dončić in da s takšno košarko lahko brez težav zaigra v ligi NBA.

Igralci kot tudi vodstvo Chicaga se zavedajo, da imajo veliko možnosti, da si zagotovijo prvi izbor na naboru, s čimer bi lahko 'ujeli' Dončića

markkanen

"Zdaj, ko smo šli v smer popolne prenove, je za nas nabor postal še pomembnejši," je dejal Forman. "Kar smo doslej analizirali nam je pokazalo, da gre za zelo dober nabor. V naslednjih letih bomo temu posvečali ogromno pozornosti," je še pripomnil generalni menedžer. 

Trije igralci so nad Dončićem še posebej navdušeni. Poleg Zipserja sta to še Lauri Markkanen in Nikola Mirotić

"Če pogledate Giannisa Antetokumpa, ste lahko videli njegov napredek v ligi NBA, potem ko v Evropi ni blestel. V Evropi ne igramo le na finese. Smo veliko več od tega. To bo pokazal Dončić. Ljudje bodo kmalu videli, kaj lahko ponudi. On bo eden najboljših Evropejcev vseh časov," je še pripomnil v pogovoru Zipser.

Pri prej omenjenem mediju so zapisali še, da se lahko v NBA razvije tudi v obrambi, že zdaj pa so njegovo igro primerjali z LeBronom Jamesom, glede na višino in njegove podaje. 

Članki iz rubrike