stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
47 19.09.2017 20:01:06

SRBSKI zvezdnik STREZNIL domovino! Sodniške napake? Nezasluženo? Naj vam povem TOLE o tem prvenstvu in o TEH SLOVENCIH!

fiba
Nekoč je bil najboljši vaterpolist na svetu, zdaj je kandidat za župana Beograda, v Srbiji pa je Aleksandar Šapić ime, ki mu prisluhnejo.

In morali so mu prisluhniti tudi tokrat, ko je kar precej udaril po tistih, ki so po finalni tekmi evropskega košarkarskega prvenstva na veliko udrihali po sodnikih ter Sloveniji niso znali, zmogli hoteli priznati zaslužene zmage. Šapić je z zapisom na faceboku zagotovo tvegal, sploh glede na svojo politično vpletenost, toda želel je povedati resnico, želel je dati zasluge tistim, ki jim pripadajo. Torej slovenskim košarkarjem. Njegov zapis v nadaljevanju objavljamo, po najboljših močeh prevedenega iz srbščine. Že uvodni nagovor pa je fantastičen. 

Ljudje, bodimo realni. 

Slovenci so ves turnir igrali zares vrhunsko košarko. Odigralo so celotno prvenstvo brez poraza, kar je v današnjih časih izjemna redkost. Nabili so Latvijo na fantastični tekmi, 'izprašili' so veliko Španijo v polfinalu in to z 20 točkami razlike. Ali bi nam sojenje lahko bilo bolj naklonjeno? Morda, toda s tem se resnično ne smemo ukvarjati. Mi moramo gledati naprej, sijajnim Slovencem pa priznati, da so si to zlato medaljo več kot pošteno zaslužili. Bodimo tudi v porazu veliki in jim vsi čestitajmo, kot se za šampione spodobi. Ker to so oni in to smo tudi mi. Seveda poraz vedno boli, bilo tako mene, vas kot naše košarkarje. To je naravno za ljudi, ki želijo zmagovati. Toda ostanimo veliki, ob tem pa bodimo prepričani, da se bomo kmalu vrnili na vrh. 

Članki iz rubrike