nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 18.09.2017 15:09:43

'Tonček' Randolph odgovarja svojim KRITIKOM: Sem zdaj dovolj dober za NBA!? Veste kaj, ne zanima me ...

Profimedia
Prišel je kot neznanec in nekakšen 'vsiljivec', a po koncu evropskega prvenstva je Anthony Randolph oziroma Tonček, kot so ga ljubkovalno poimenovali, postal ljubljenec navijačev.

Po tekmi ni skrival čustev oziroma kazal jih je kazal tako, kot smo od njega vajeni. Takšen je pač Anthony Randolph. Ta zmaga ni bila le zanj in za Slovenijo, bila je tudi za vse tiste, ki so dvomili o njegovi kakovosti in ki so govorili, da niti približno ni dovolj dober za NBA. Že nekaj let se dokazuje v najboljših evropskih klubih, trenutno je tako kot Luka Dončić član madridskega Reala. 

"Zdaj sem spet pravi za NBA, a ne?" je že pred finalom povedal v mikrofone priznane ameriške TV hiše ESPN. Randolph je bil namreč leta 2009 izbran na naboru NBA in postal član ekipe Golden Stata, v prvi sezoni je odigral 63 tekem, nato pa so bile njegove številke pri Knicksih, Minnesoti in Denverju veliko nižje. Bil je igralec iz ozadja, zato se je leta 2015 odločil za selitev v Evropo, nekam, kjer bo lahko imel pomembnejšo vlogo, a še vedno igral košarko na visoki ravni. Njegova prva postaja je bila Lokomotiva, nato je sledila selitev v Real. "Ko sem prišel v Rusijo, sem moral prvič nositi in prati svojo opremo. Kot bi me nekdo vrgel s prestola. Moral sem narediti dva koraka nazaj. Toda to mi je pomagalo, da sem se spomnil, zakaj sem v prvi vrsti začel igrati košarko," je priznal Randolph. 

Američani ga zdaj spet vidijo in vabijo v NBA, toda ... "Ne želim oditi nazaj v NBA, da bi lahko rekel, da sem nazaj. Želim igrati pomembno vlogo in vedeti, da bom pomagal ekipi," Američanom odgovarja 'Tonček'. 

Članki iz rubrike