državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
13 14.09.2017 08:52:21

Veliki Gasol pred VROČIM obračunom s Slovenci: Povem vam, kako uspešen bo Dončić v NBA!

FIBA
Starejši od bratov Gasol, Pau, še kako dobro pozna Slovenijo, njeno moč in posameznike, ki bodo danes mešali štrene veliki Španiji.

Sedemintridesetletni Pau Gasol, sicer član San Antonia, je sicer veteran na evropskih prvenstvih, a kljub temu še kako lačen lovorik in uspehov. Nocoj bo njegovi Španiji nasproti stala izjemno motivirana Slovenija, to bo izjemno vroč obračun do zdaj še neporaženih ekip tega evropskega prvenstva. 

Medtem, ko bo Slovenija po letu 2009 prvič zaigrala v polfinalu, bo to za Španijo že deseti zaporedni nastop med najboljšimi štirimi ekipami stare celine, kar je dovolj zgovoren podatek o moči te reprezentance in te generacije z Gasolom na čelu. Toda tudi on se zaveda, da bo Slovenija vse prej kot lahek zalogaj, kot eno od največjih nevarnosti je pred tekmo izpostavil Luko Dončića, ki je od njega mlajši za 19 let: "Moram priznati, da me je presenetil. Je izjemno nadarjen košarkar, v slovenski reprezentanci je pomemben člen in tudi zaradi njega je ekipa tako uspešna. Kar pa zadeva njegovo udejstvovanje v ligi NBA, povem vam, da bo za NBA zelo pomemben košarkar, ima vso kakovost, ki jo potrebuje za uspeh."

Članki iz rubrike