nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
7 11.09.2017 14:29:28

Saša DONČIĆ skrajno odločno: Naj povem, kako je bilo z LUKOM in Srbijo! In skrajno simpatično: Boste videli, finale bosta igrali ...

Saša Dončić je na dolgo in široko spregovoril o svojem sinu Luki Dončiću in o možnostih Slovenije v nadaljevanju evropskega prvenstva.

Saša Dončić je v pogovoru za srbski medij Mozzartsport na dolgo in široko govoril o svojem sinu in vzhajajočem zvezdniku svetovne košarke, hkrati pa napovedal nadvse zanimiv finale.

"Igra lahko na več položajih, resnično ga je užitek gledati. Ko igra, je zelo atraktiven, vse je videti tako lahko in preprosto. Žoga se v njegovih rokah ne muči, nič je ne boli, ko preigrava. Vidi se, da v košarki uživa. Luka je košarki vrnil romantiko. V zadnjih letih ne vidimo pogosto podaj za hrbtom, Luka pa je to spremenil," je uvodoma dejal Saša in se v nadaljevanju dotaknil tudi tega, do kam lahko seže njegov sin. "Ima ogromen potencial. Le nebo je meja. Je pa razlika biti najbolj perspektiven igralec ali pa najboljši igralec. To je velika razlika. Upam, da bo izkoristil svoj potencial, potreboval bo pa tudi malce sreče."

V preteklosti se je pogosto govorilo, da ga snubi srbska košarkarska reprezentanca. Ali so bile to zgolj govorice? "Nikoli! Nikoli ni nihče klical ali pa nas kontaktiral. Zdaj bi si seveda vsi želeli, da bi igral za njih. To je nekaj popolnoma normalnega. Podobno je bilo z Goranom Dragićem, ampak nas nikoli nihče ni poklical glede tega."

Zalo zanimive pa so tudi njegove napovedi, do kam lahko seže Slovenija. Oče Dončić je brez zadržkov dejal: "Že pred začetkom prvenstva sem govoril, da je Slovenija resen kandidat za medaljo. Ni pomembno, katere barve. Iz tekme v tekmo rastejo kot ekipa, še posebej pa me je navdušilo to, da vsak ve, kaj mora storiti. Ni kakšne pretirane evforije, ampak so z nogami trdno na tleh." Na vprašanje, kdo bo igral v finalu, pa je za konec kot iz topa izstrelil: "Slovenija in Srbija. Boste videli!"

Članki iz rubrike