sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ku
ku
48 10.09.2017 21:58:18

NEVERJETNA napaka nacionalne televizije! TAKOLE osmešila sebe, naše košarkarje in njihove nasprotnike (foto)

Arhiv
Slovenska košarkarska reprezentanca se v četrtfinalu evropskega prvenstva v torek ne bo pomerila z Latvijo. Takšno informacijo so danes v svet poslali novinarji nacionalne televizije.

Kolikokrat smo se že jezili, ker so nespretneži in nevedneži Slovenijo zamenjali s Slovaško. Največkrat so si privoščili slovenske športnice in športnike, mi pa v zrak, v jok in ... Pa smo potem ugotovili, da se takisto dogaja tudi Slovakom, tudi njih tu in tam zamenjajo s Slovenci. Bržkone sicer manjkrat, pa vseeno.

In potem se zgodi, da na nacionalni televiziji danes v osrednjem dnevniku objavijo, da se bo slovenska košarkarska reprezentanca v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerila z Litvo, s katero bi se lahko Slovenci pomerili kvečjemu v finalu. Pa se ne bodo, ker so Litovci medtem že zapustili Istanbul in svoje mesto v izločilnih bojih prepustili borbenim Grkom.


Zamenjati Litvo in Latvijo je verjetno za nespretneža in nevedneža nekaj podobnega kot zamenjati Slovenijo in Slovaško. Gotovo se obema baltskima državama ta nevšečnost dogaja približno tako pogosto kot Slovencem in Slovakom. Ali se vsi omenjeni nesrečni narodi enako pritožujejo in z enako vnemo jezijo, je težko reči, z nekaj pristranskosti pa si mislimo, da te zamenjave najbolj prizadanejo Slovence.

Novinarka nacionalke Bojana Knez, ki je danes nastopala v vlogi voditeljice, se je na družbenem omrežju celo posula s pepelom in priznala, da stalno zamenjuje Litvo in Latvijo. "Moja šlamparija," je zapisala in pojasnila, da pri napačni grafiki ni šlo za škrata.

Čeprav je takšna trditev v košarki nadvse nenavadna, bi si na letošnjem evropskem prvenstvu pravzaprav želeli, da bi se v četrtfinalu srečali z Litvo, ki je v tem trenutku bržčas bolj ranljiva kot visokoleteča Latvija. Zamenjati obe pa v tem primeru ne pomeni le geografske napake, temveč dokaz, da nekdo sploh ne spremlja košarke, aktualne zgodbe ene in druge države, enih in drugih zvezdnikov ter kaj trenutno predstavljajo. 

Članki iz rubrike