zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
5 02.09.2017 22:23:47

TO JE EKIPNI DUH! Ko so nas ujeli, smo stopili skupaj

Reuters
Po zmagi nad Finsko, ki jree preed dvema dnevoma premagala Francoze, je bilo kljub utrujenosti razpoloženje v slovenskem tavoru odlično.

Selektor Slovenije Igor Kokoškov, je dobro vodil ekipo in tudi ob pravem trenutku vzel tiste prepotrebne minute odmore, ko so bili Finci v naletu. "Finska nam je povzročila veliko preglavic, saj je zelo atipična ekipa. Presenetila nas je že na začetku, ko je začela brez Markkanena, nato smo iskali rešitev zanj, poskusili z različnimi prijemi, na koncu pa so tudi igralci s klopi odločili tekmo. Goran Dragić je znova pokazal, da je pravi kapetan, vodja v slačilnici in na terenu, ampak vsake tekme ne bo mogel odigrati na tako visoki ravni. Zagotovo bo prišla tekma, ko ne bo tako razpoložen, a prepričan sem, da bo njegov učinek kljub temu zelo velik. Gogi ni samo izraziti strelec, temveč predvsem vsestranski košarkar," je povedal selektor.
Najboljši igralec srečanja je bil Goran Dragić, ki je že v prvem polčasu dosegel 22 točk: "Težka tekma. Finska ima odlično ekipo, nekaj izjemnih posameznikov in že proti Franciji je dokazala, kaj zmore na krilih publike. Izjemen talent je pokazal Markkanen, ki ima po mojem mnenju svetlo prihodnost tudi v ligi NBA. Že jutri nas čaka nova tekma. Ne bo lahko, saj nimamo veliko časa za regeneracijo. A vsi radi igramo košarko, če bi jo lahko, bi jo kar vsak dan, zato se bomo potrudili po najboljših močeh."
Tudi Aleksej Nikolić je pohvalil predvsem ekipni duh v reprezentanci: "Vedeli smo, da bo tekma izenačena in negotova. Finska igra pred svojimi gledalci kot v transu, zadeva praktično vse in vsaki ekipi je težko igrati v taki atmosferi. A pokazali smo, da smo prava ekipa. Tudi ko so nas ujeli, smo stopili skupaj, zadržali koncentracijo in tekmo pripeljali do srečnega konca. Zelo smo zadovoljni, saj je to pomembna zmaga."

Članki iz rubrike