sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
15 31.08.2017 08:35:24

Luka Dončić v velikem intervjuju brez dlake na jeziku: Za reprezentanco bi morali igrati samo Slovenci!

Martin Metelko
EuroBasket je tukaj, Slovenija pa ga bo odprla z dvobojem proti Poljski. Danes se torej začenja misija medalja, ki se deželici na sončni strani Alp izmika vse od osamosvojitve.

Tokrat prevladuje prepričanje, da Slovenija ne samo lahko, temveč že kar mora seči po medalji. S prvim zvezdnikom Goranom Dragićem, z novim naturaliziranim košarkarjem Anthonyjem Randolphom in z morda celo največjim svetovnim košarkarskim talentom Luko Dončićem. Dragulj madridskega Reala je tisti, ki je vlil dodatno mero samozavesti, s simpatičnim košarkarjem otroškega obraza in navihanih misli pa smo pred začetkom prvenstva opravili obširen intervju, v katerem je Dončić spregovoril o številnih temah. In z nekaterimi svojimi razmišljanji kar malce šokiral.

doncic mm
Martin Metelko
Od daleč se vidi, da ste se odlično vklopili v reprezentanco. Kako pa vse skupaj vidite vi? Vaš vklop v izbrano vrsto, v igro, sistem ...

Mislim, da sem se kar dobro vklopil. Kot zmeraj poudarjam – za to, da sem se dobro vključil v reprezentanco, je kriva ekipa. Fantje so super, tako zunaj igrišča kot na njem. To je edini razlog, da sem se tako zlahka vživel.

Veliko se je govorilo o naturalizaciji. Slovenija je naturalizirala Anthonyja Randolpha, toda to je hkrati pomenilo, da za reprezentanco ne more več igrati Alen Omić. Številni so prepričani, da Randolph in Omić nista enaka primera in da zanju ne bi smela veljati enaka pravila. Kako na vse skupaj gledate vi?

Super je, da imamo zraven Anthonyja Randolpha, sploh ker je sijajen igralec in odličen dečko. Mislim, da nam bo v veliko pomoč. Kar pa zadeva pravila … S tem nimam nič. Pravila so takšna, kot so, ne postavljam jih jaz. Za vse so enaka, dva tujca pač ne moreta biti v reprezentanci. Res je, da sta Randolph in Omić različna primera, toda pravila so takšna, kot so. Tako je vse skupaj zastavila Fiba.

doncic
Martin Metelko
Sprašujemo zato, ker smo videli, da ste na facebooku všečkali pogled kolega, ki je zapisal, da bi morala biti pravila drugačna in da ne moremo enačiti Randolpha in Omića. Da bi moral biti prostor tudi za Alena.

Uh, se sploh ne spomnim, da sem to všečkal. Omića poznam, mislim da je super dečko. Toda moje mnenje glede reprezentance – upam, da ne bom nikogar užalil – je takšno: nobenih tujcev. Mislim, da bi morali za reprezentanco igrati tisti, ki smo rojeni v Sloveniji. Ki smo Slovenci. A Fiba je postavila takšna pravila in mi jih bomo spoštovali.

Vse odkar ste prišli v izbrano vrsto, vas novinarji oblegajo. Podobno je tudi v Španiji. Lahko rečemo, da ste že tista čisto prava zvezda. Kako je biti pri 18 letih tako popularen?
Sta dve plati zgodbe. Po eni je to seveda zelo dobro, po drugi pa niti ne. Če želiš iti ven s prijatelji – v kino, na pijačo –, ne moreš biti ravno sproščen. Veliko ljudi želi fotografijo, avtogram. A po drugi strani je res zelo dobro. Delam to, kar sem si vedno želel, in s tem služim denar. To je nekaj najlepšega v življenju.

mm
Martin Metelko
Kako pa gledate na primerjave z Draženom Petrovićem?
Jasno je, da mi vse skupaj godi. Dražen je bil eden najboljših košarkarjev, primerljiv z Michaelom Jordanom. Seveda je super, ko te primerjajo s takšnim košarkarjem, vendar zmeraj pravim, da sem jaz svoj igralec. Želim biti Luka, želim trenirati kot Luka, igrati kot Luka. So pa primerjave super, sploh z Draženom. Dražen je bil … Saj vsi vemo, kaj je bil.


Ste zaradi teh primerjav pod dodatnim pritiskom?
Ne, mislim, da to ni nikakršen pritisk. To je zame samo motivacija, da še bolj pridno treniram. Da me ljudje primerjajo z Draženom Petrovićem … To je lahko samo plus.

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z LUKO DONČIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike