Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
2 29.08.2017 14:07:54

Saša Vujačić se vrača v Evropo - tja, kjer je pred 16 leti začel

Slovenski košarkar, ki pa ni nikoli zaigral za slovensko izbrano vrsto na velikem tekmovanju, zapušča ligo NBA. Pri 33 letih se vrača v bližino doma, kariero bo nadaljeval v Italiji.

V novi sezoni bo Vujačić branil barve Torina, ki je v minuli sezoni osvojil 11. mesto v prvi italijanski ligi. Potem ko je zaradi družinskih težav novinec Durand Scott ostal v ZDA, so morali Italijani na hitro najti zamenjavo. Prvi izbor je bil Amadeo Della Valle, ki je pred odhdom na evropsko prvenstvo kot zadnji izpadel iz italijanske reprezentance, ker pa ni prišlo do dogovora z njegovim klubom Reggiano, se je v Torinu začelo govoriti o prihodu Vujačića.

Obe strani sta hitro našli skupen jezik in se dogovorili za enoletno sodelovanje, pri tem pa velja, da ima Vujačić  možnost prekiniti pogodbo do 17. septembra, če se dogovori s katerim moštvom iz lige NBA. Če se ne bo, bo tako pri 33 letih spet bližje domu.



Saša Vujačić je člansko kariero začel v Vidmu, pri Snaideru, potem pa so ga leta 2004 na naboru za ligo NBA izbrali jezerniki iz Los Angelesa. Dolgo je igral v mestu angelov, stkal posebno vez s Kobejem Bryantom in bil na kalifornijski obali domala celo večji zvezdnik kot v Sloveniji.

Po odhodu iz LA Lakersov, s katerimi je dvakrat postal prvak lige NBA, je še nosil dres New Jerseyja, LA Clippersov in New Yorka, vmes pa je večkrat prihajal na staro celino in igral za turški Anadolu Efes, Venezio, Laboral Kutxo in Istanbull BB.

Članki iz rubrike