sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 21.11.2023 12:23:36

Vedno mirni Jokić je povsem izgubil živce in bil izključen, to se je dogajalo na nori tekmi Denverja (video)

Košarkarji Charlotte Hornets so razveselili domače navijače, zrežirali preobrat v ligi NBA ter po podaljšku s 121:118 premagali Boston Celtics. Miles Bridges, ki se je vrnil po suspenzu, je dosegel odločilno trojko 6,6 sekunde pred koncem podaljšane igre in pomagal sršenom do prve domače zmage po šestih porazih v nizu.

LaMelo Ball je za sršene, ki so zaostajali že za 18 točk, na koncu zbral 36 točk, devet skokov in osem podaj, Gordon Hayward pa je dodal 20 točk. Kelte je vodil Jayson Tatum s 45 točkami, a je 5,2 sekunde pred koncem zgrešil prosti met, s katerim bi lahko izenačil, potem ko je bil pri poskusu trojke nad njem storjen prekršek. Zadel je prva dva, preden je zgrešil odločilnega tretjega.

"Nisem mogel verjeti, da je zgrešil zadnji prosti met, vendar smo zmagali in to je vse, kar šteje," je po tekmi dejal Bridges, ki je odslužil 30 tekem prepovedi nastopanja zaradi nasilja v družini junija lani v Los Angelesu. Udaril je svojo sedaj že nekdanjo ženo pred njunima otrokoma, obtožen je bil tudi zlorabe otrok. Petindvajsetletnik se je po incidentih sam predal oblastem in izrazil obžalovanje.


Vendar pa so ameriški mediji poročali, da je oktobra Bridges prekršil pogoje svoje pogojne kazni in sodišče je zato že izdalo nalog za njegovo aretacijo. Vodstvo Charlotta je takrat sporočilo, da je že seznanjeno z novimi obtožbami. Tudi Tatum po tekmi ni mogel verjeti, da je zgrešil odločilni prosti met. "Sem bil presenečen? Ja, bil sem zelo presenečen," je zmajeval z glavo in dodal: "Met je bil dober, le žoga ni želela skozi obroč." To je bil za Boston po šestih zaporednih zmagah šele tretji poraz v sezoni.

Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je svojim Milwaukee Bucks pomagal do zmage s 142:129 nad Washington Wizards z 42 točkami, s 13 skoki in z osmimi podajami pri metu iz igre 20:23. San Antonio Spurs so doma v Teksasu zabeležili deveti poraz v nizu; s skupno 11 so zadnja ekipa na zahodu. Tokrat so jih premagali Los Angeles Clippers. Devetnajstletni francoski čudežni deček Victor Wembanyama, prvi izbor na naboru NBA, je za domačo ekipo v 26 minutah zbral devet točk, iz igre pa je zadel le štiri od 12 poskusov.

Kljub zgodnji izključitvi srbskega zvezdnika Nikole Jokića zaradi dveh tehničnih napak in trenerja Michaela Malona so branilci naslova Denver Nuggets po treh porazih na zadnjih štirih tekmah le našli pot do zmage proti Detroit Pistons s 107:103, ki so doživeli 12. zaporedni poraz. Sicer mirni Jokić, ki ga težko kaj spravi s tira, je tokrat povsem izgubil živce zaradi sodniških odločitev in po dveh tehničnih napakah je moral že ob koncu prvega polčasa na hladno. 

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike