zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
0 12.07.2020 11:45:28

SLAVKO KANADA – se ga še spomnite iz afere o ponarejanju podpisov na Dončićevi pogodbi? TU JE ŽE NOV ŠKANDAL!

Profimedia
"Sem Saša, oče Luke Dončića. Tukaj sem s Slavkotom, svojim dobrim prijateljem. Storil bom vse, kar lahko, da bi umaknili Billa Duffyja kot agenta Luke Dončića."

To je pred dvema letoma v kamero povedal Saša Dončić in s tem dvignil ogromno prahu. Domnevni agent Slavko Đurić, s katerim sta se pogovarjala o razvoju mladih igralcev, dotaknila pa sta se tudi zastopanja Luke, je namreč potreboval videoposnetek kot dokaz, ki bi ga poslal svojim partnerjem v ZDA. Ob gostovanju na nacionalni televiziji je Saša na slikovit način pojasnil, zakaj je izjavil, da gospoda ne pozna: "Morate vedeti, da sem ga imel v telefonu spravljenega pod imenom Slavko Kanada, v telefonu pa imam celo več kontaktov z imenom Slavko. To ni nič takšnega."

Slavko Đurić naj bi sicer pri Charlesu Briscoeju urejal zamenjavo agenta Luke Dončića  tudi s pomočjo pogodbe, na kateri sta bila očitno ponarejena podpisa in fotokopija Lukove izgubljene osebne izkaznice. Lukova mati Mirjam Poterbin je zato vložila ovadbo zoper neznanega storilca. V njej ni izključila možnosti, da je v posredovanje vpleten njen nekdanji partner Saša Dončić, s katerim sta v slabih odnosih.

Vendar 'Slavko Kanada' ima v rokavu več tovrstnih škandalov. 'Ubežal' mu ni niti po Dončiću naslednji veliki mladi zvezdnik v ligi NBA - lanskoletna številka ena na naboru Zion Williamson. Ameriško javnost je namreč pretresla afera o podkupovanju. Williamsonov očim Lee Anderson naj bi od Slavka Đurića kot posrednika pod mizo prejel 400.000 dolarjev. Denar naj bi priskrbela Univerza Duke, v zameno pa naj bi nadarjeni košarkar izbral prav to slavno univerzo.



Preiskava bo morala obtožbe dokazati, s čimer bi se vodstvo univerze znašlo na sodišču. Vse vpletene strani so najele odvetniške pisarne, tožilstvo pa čaka težka naloga. Številne slavne univerze so namreč v preteklih letih ovrgle podobe obtožbe o podkupovanju.

Zloglasni Slavko Đurić aka 'Slavko Kanada' iz Toronta pa očitno ne more iz svoje kože.

Članki iz rubrike