Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.02.2018 08:11:32

IZJEMEN večer GORANA DRAGIĆA, le korak do... (video)

Profimedia
Košarkarji Miamija so v severnoameriški ligi NBA gostovali v New Orleansu in po podaljšku izgubili s 124:123. Pomagala ni niti neverjetna igra 31-letnega Ljubljančana Gorana Dragića, ki je za ekipo s Floride dosegel 30 točk, devet skokov in osem podaj. Anthony Davis je v dresu New Orleansa dosegel kar 45 točk in 17 skokov.

Gostiteljem je zmago sedem sekund pred koncem zagotovil Jrue Holiday, ki je skupaj dosegel kar 29 košev. Za Miami sta poskušala še Dwayne Wade in Josh Richardson, ki pa sta bila v zadnjem napadu premalo natančna za dokončni preobrat.

V rednem delu je prav Dragić Miamiju dal možnost za zmago, ko je 14 sekund pred koncem zadel za 108:108 in podaljšek.

"Vsekakor je grozno, ko izgubiš takšno tekmo, a še vedno imamo dovolj energije in moramo se boriti vse do konca. Počutimo se, kot da smo odigrali dobro tekmo, še posebej, ker gre za gostovanje," je po tekmi menil Dragić.

"Trudim se dodati svoj delež. Ko je šel Cousins na klop, sem razmišljal. Poskušal sem narediti stvari, ki jih drugače ne bi. In potem sem zgolj igral košarko, z veliko poguma, predvidevanji, poskušal sem najti pravi recept in svoje soigralce," pa je dejal s 45 točkami prvi strelec domačih Davis, ki je po tekmi takoj prejemal številne čestitke kar na igrišču.



Za Dragića in druščino, ki so s 30 zmagami na osmem mestu zahodne konference, ne bo premora. Ekipa se vrača domov in že v noči na nedeljo jo čaka obračun z Memphisom.

Prva ekipa lige Houston Rockets je prišla do nove zmage, tokrat že 45. Rakete so premagale moštvo Minnesota Timberwolves s 120:102. Houston je zmagal že enajstič zaporedoma, James Harden pa se je izkazal z 31 točkami. Minnesota je ob tem v tretji četrtini ostala brez poškodovanega Jimmyja Butlerja.

Na sporedu je bilo še devet tekem, še ena se končala po podaljšku. Vodilna ekipa vzhodne konference Toronto Raptors je prekinila niz sedmih zmag in po dodatnih minutah na domačem igrišču morala priznati premoč Milwaukee Bucks s 119:122. Za Milwaukee je Giannis Antetokounmpo dosegel 26 točk in prispeval 12 ujetih žog.

Washington Wizards so v rednem delu s 105:122 klonili proti Charlotte Hornets, Indiana Pacers so s 116:93 premagali Atlanta Hawks, Detroit Pistons so z 98:110 izgubili proti Boston Celtics, Memphis Grizzlies pa proti Cleveland Cavaliers z 89:112. Utah Jazz so morali Portland Trail Blazers priznati premoč z 81:100, Phoenix Suns pa proti Los Angeles Clippers s 117:128. Denver Nuggets so bili s 122:119 boljši od San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers pa Dallas Mavericks s 124:102.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike