Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
2 12.12.2017 16:30:05

SPREGOVORIL JE navijač, ki mu je DIVAC vzel hrvaško zastavo! Povem vam, KAJ TOČNO se je zgodilo. Nisem Hrvat, temveč ...

Legenda je dobila novo poglavje.

Gre za enega najbolj legendarnih dogodkov v zgodovini jugoslovanskega športa oziroma vsaj za najbolj legendarnega, ko gre za zaključna leta obstoja nekdanje skupne države. Bilo je na svetovnem prvenstvu v košarki leta 1990, Jugoslavija je proslavljala naslov svetovnega prvaka, ob posnetkih slavja pa je ogromno prahu dvignil prizor, v katerem je eden od navijačev vihtel hrvaško zastavo, srbski super zvezdnik Vlade Divac pa mu jo je vzel. 

Od tedaj je bilo ogromno govora o tem, kaj točno se je zgodilo in kaj je Divac z zastavo počel. O tem je tudi poznejši zvezdnik lige NBA nekajkrat govoril in vsakokrat zanikal zlorabo zastave, ob tem pa poudaril, da ni hotel nič slabega. "Nisem mogel vedeti, kaj se bo dogajalo na teh prostorih. Šele pozneje je zaradi dogodkov moja poteza postala sporna, takrat pa sem le želel umakniti simbol, ki se mi ni zdel primeren za proslavljanje jugoslovanske zmage," je med drugim pojasnil.

No, zdaj pa je za argentinske medije spregovoril Tomas Sakić, kot je ime navijaču, ki je pred dolgimi 27 leti vihtel hrvaško zastavo in ki je vse skupaj videl od blizu. "Sem potomec Hrvatov, a sam se imam za Argentinca. Ko bosta Hrvaška in Argentina igrali na svetovnem nogometnem prvenstvu, bom navijal za Argentino. Na tekmo sem pač prišel z zastavo, ki jo je moja družina imela doma in z njo nikakor nisem pošiljal nobenega sporočila," je dejal.

Enako zanimivo pa je njegovo razkritje, kaj je Divac z zastavo počel. "Vsi, ki pravijo, da je nanjo stopil ali celo pljunil ne vedo, kaj govorijo. Nič od tega ni res. Vzel mi je zastavo, kar vsekakor ni bilo spoštljivo, toda ni je pohodil, ni je pljunil in pozneje mi jo je tudi vrnil," je priznal Sakić, njegove besede pa seveda močno odmevajo na področju nekdanje Jugoslavije.   

Članki iz rubrike