Mobilna verzija
ku
ku

Luka pač ne zmore sam! Dončić blestel ob pravi KATASTROFI Reala! Njegova predstava ZNOVA NAVDUŠILA NBA skavte

Luka Dončić
Profimedia

Real Madrid se je znašel v manjši krizi in še četrtič zapored izgubil.

Kaj se dogaja z Realom? To se počasi začenjajo spraševati košarkarski navdušenci, po tem ko so Madridčani danes v Evroligi doživeli pravo katastrofo na gostovanju pri Baskonii, ki je kraljevi klub razbila s kar 30 točkami razlike! Končni izid je bil 105:75.

Četa Pabla Lasa je dvoboj katastrofalno odprla, Baskonia je po nekaj minutah vodila že z 23:5. Luka Dončić je dvoboj začel na klopi in nemočno spremljal, kako njegovi soigralci prejemajo udarec za udarcem. Ob prihodu v igro je Dončić sicer znova zablestel in še enkrat več navdušil NBA skavte, toda sam ni mogel potegniti naprej madridskega voza. 

Slovenski dragulj je bil enostavno preveč osamljen. Bil je edini razpoloženi košarkar Reala, tekmo je končal z 18 doseženimi točkami (3/4 za dve, 2/7 za tri, 6/6 prosti meti), 2 skokoma in 4 asistencami za indeks 19, kar je bil drugi najvišji indeks na tekmi. Z indeksom 20 je bil najboljši organizator igre Baskonie Marcelino Huertas, je pa bil Dončić najboljši strelec tekme! In to pozor, v vsega 22 minutah, ki jih je prebil na igrišču, kajti celotno zadnjo četrtino je presedel na klopi, dvoboj je takrat bil namreč že zdavnaj odločen ...