Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 05.09.2017 17:01:05

NORE ŠTEVILKE! S prodajo Houstona ima dobiček v višini več kot dveh milijard dolarjev

Ko je lastnik Houstona, ene vidnejših franšiz v ligi NBA, začel prodajati klub, so bili mnogi presenečeni. Rakete so namreč malo pred tem svojemu zvezdniku Jamesu Hardenu priključili še organizatorja igre Chrisa Paula in postali kandidati za naslov.

Začela so se ugibanja, kdo utegne postati novi lastnik, omenjala so se tudi znana imena. Oglasil se je nekdanji košarkar Dikembe Mutombo in pozval vse tiste, ki imajo pod palcem dovolj denarja, naj se mu pridružijo v nekakšni skupini morebitnih novih lastnikov. V Kongu rojeni in danes 51-letni nkedanji član Denverja, Atlante, Philadelphie, New Jerseyja, New Yorka in Houstona pač nima dovolj denarja.

Zanimanje je pokazala tudi pevka Beyonce, ki je doma v Houstonu, pa tudi sicer jo pogosto videvamo na tekmah lige NBA.

Na koncu se je pojavil milijarder Tilman Fertitta, ki bo za polno lastništvo plačal 2,2 milijarde dolarjev in tako zrušil rekord dveh milijard, kolikor je za LA Clipperse plačal Steve Ballmer.

Tilman Fertitta


Fertitta ima v lasti podjetje Landry Inc., ki upravlja z eno največjih verig restavracij v ZDA, obenem je zvezdnik teve šova Billion Dollar Buyer. V športu že ima izkušnje, finančno je pomagal ustanoviti klub v ligi NFL Houston Texans, v raketah pa je bil v obdobju, ko je Houston dvakrat postal prvak lige NBA (1994 in 1995) direktor.

Zanimivo, Fertitta je klub želel kupiti že leta 1993, za 81 milijonov dolarjev, vendar je takrat Alexander ponudil milijon več. Ta bo zdaj s prodajo kluba zaslužil pravo bogastvo, prodal ga bo namreč za 25 krat višjo ceno in zaslužil dve milijardi in 115 milijonov dolarjev.

Članki iz rubrike