franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 16.05.2017 09:18:36

Cleveland in Boston v finalu vzhodne konference lige NBA

Reuters
Znani so vsi polfinalisti severnoameriškega košarkarskega prvenstva. Kot zadnja si je polfinale lige NBA zagotovila ekipa Boston Celtics, ki je na odločilni sedmi tekmi s 115:105 premagala Washington Wizards ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah uvrstila v finale vzhodne konference, v katerem se bo pomerila z aktualnimi prvaki iz Clevelanda.

Boston pod domačima obročema dvorane TD Garden ni dopustil presenečenja ter je nadigral gostujoče čarovnike iz prestolnice in se uvrstil v svoj prvi konferenčni finale po letu 2012. Medtem ko je Boston potreboval kar sedem tekem, da se je prebil v finale Vzhoda, pa je njegov tekmec Cleveland Cavaliers s Toronto Raptors opravil po hitrem postopku že v začetku prejšnjega tedna z izidom 4:0 v zmagah ter bo spočit pričakal sredo in začetek predzadnjega kroga letošnje končnice lige NBA. Cleveland v tokratni končnici ni izgubil niti ene tekme.

Boston je prikazal raznovrstno in kolektivno igro, ki jim je na koncu prinesla tako iskani in želeni nastop v konferenčnem finalu. Igre pa niso zasnovali le na najboljši peterki, ampak je trenerski štab uspešno rotiral tudi igralce s klopi. Za najboljšega igralca Bostona tako ni obveljal Isaiah Thomas, ki je vpisal 29 točk in 12 podaj, temveč Kanadčan ukrajinskega rodu Kelly Olynyk, ki je prikazal svojo najboljšo predstavo v končnicah. Dosegel je 26 točk.

"Pred tekmo me je poklical prijatelj in mi svetoval: 'Bodi najboljši, takrat, ko je treba.' Nocoj mislim, da smo prav vsi prikazali najboljše, kar se je izkazalo za odločilno. Ni bilo lahko, serija je bila zelo težka, obe ekipi se nista predajali in sta igrali trdo, a smo jih na koncu nekako le nadigrali ter smo zelo veseli, ker smo si prigarali obstanek. V nadaljevanju bomo pač morali vztrajati pri takšnem načinu igre, ki nas krasi, ter videli, kaj se bo zgodilo, " je dejal šestindvajsetletnik iz Toronta.



Velikega izziva se zaveda trener Celtics Brad Stevens, kajti Cleveland je v končnici še za eno stopnjo višje dvignil raven svoje igre: "Mislim, da letos igrajo še boljše, kot so lani. Zelo dobro poznam njihovo igro. Večkrat smo se že srečali. V tej sezoni štirikrat."

Najboljši igralec Washingtona je bil Bradley Beal, ki je eksplodiral z 38 točkami, kar pa ni bilo dovolj, saj se je izkazalo, da je imel Boston daljšo klop. "Sovražim poraze, potem ko smo ves čas čutili, da smo boljša ekipa. Zdaj jim lahko samo še čestitam," je bil jezen Beal.

Na Zahodu se je konferenčni finale že začel, Golden State Warriors so serijo na štiri zmage proti izzivalcem San Antonio Spurs začeli z zmago.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike