volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 14.05.2017 19:07:04

Povej nam, kako želiš umreti in ti povemo, če si pravi igralec za nas

Profimedia
V ligi NBA se bosta kmalu začela finalna obračuna v obeh konferencah, medtem pa tisti klubi, ki se niso uvrstili v končnico ali so iz nje že izpadli, razmišljajo o novih mladih igralcih.

Letošnji nabor za prihajajoče košarkarje v najmočnejši ligi na svetu bo 22. junija gostil New York, mladeniči iz univerz pa, kot je to običajno, razkazujejo svoje znanje, igrajo med seboj in opravljajo razna testiranja - tako fizična kot tudi psihična.

Vsako leto se med vprašanji predstavnikov klubov najde tudi kakšno, ki izstopa, ki je nenavadno, za marsikoga tudi nenormalno. In predvsem vprašanje, ki nima nobene povezave s košarko.

Centra Justina Pattona so tako vprašali, kaj stori za volanom, ko se na semaforju prižge rumena luč - ali pospeši in gre skozi križišče ali zavre in se zaustavi. Odgovoril je, da je to odvisno od situacije ... da pač ni enoznačnega odgovora.



Športni psiholog Don Kalkstein je pojasnil, da gre za običajno vprašanje, s katerim predstavniki klubov želijo videti, ali bo igralec hitro odgovoril ali pa si bo vzel čas za razmislek: "Če je odločen in odgovori hitro, to pomeni, da ima sposobnost hitrega prilagajanja na situacijo, kar pa je ključno za igranje v ligi NBA."

Takšnih vprašanj, s katerimi spraševalci odkrivajo, kako igralci razmišljajo, je cela vrsta, nekatera med njimi pa celo sežejo čez mejo dobrega okusa. Enega takšnih je dobil Frank Mason III. "Vprašali so me, kako bi želel umreti," je morbidno vprašanje, ki so mu ga zastavili, razkril zvezdnik univerze Kansas.

Odgovoril je, da bi bilo najbolje umreti v spanju, da bi bila ob njem družina, da ga pri tem ne bi bolelo in da ne bi trpel. Ali je to dober odgovor je odvisno od tega, kaj je želel spraševalec izvedeti. Morda je želel slišati, da je igralec pripravljen "umreti" na igrišču ...

Značke: liga-nba, nabor

Članki iz rubrike