Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

bk
bk
0 01.03.2024 23:19:09

Končnica lige IHL: Po nori Slavijo Junior zdaj čaka infarktna sobota

Martin Metelko
Čeprav so Crvena zvezda, Triglav in Zagreb svoje delo v prvem krogu končnice lige IHL končali ekspresno in so prosti že skoraj teden dni, bodo ti klubi morali še malo počakati, da se vrnejo v tekmovalni ritem. Zadnja serija med Slavijo Junior in Siskom namreč v sredo ni dobila epiloga, bo pa do tega gotovo prišlo v soboto.

Na podlagi uvrstitve na lestvici po rednem delu smo slutili, da bo napeto, ljubljanski in siški klub pa sta to v četrtfinalni seriji lige, ki združuje slovenske, hrvaške in srbska kluba, še kako potrdila. Na dosedanjih štirih tekmah uvodnega kroga končnice Slavija Junior, po rednem delu četrta ekipa, in po rednem delu peti Sisak resnično nista razočarala. Prvi moštvi svojih klubov z izenačenimi obračuni razveseljujeta tudi občinstvo, ki iz tekme v tekmo bolj in bolj polni tribune.

Skoraj 900 gledalcev
V ledeni dvorani Zibel je v sredo zvečer, na četrti tekmi serije za domače viteze pesti stiskalo veliko število navijačev, skoraj 900 gledalcev (skoraj dvakrat več kot na drugi tekmi serije) se je zbralo na tej pomembni tekmi, čeprav se je na tribunah našlo tudi lepo število navijačev Slavije Junior.

Peta tekma tudi na malih zaslonih
Odločilno tekmo zadnjega četrtfinala med Slavijo Junior in Siskom bo v soboto zvečer možno ogledati na malih zaslonih. Hokej bo mogoče gledati na Tržič TV ter na Youtube kanalu hokej.tv.

Hrvaško moštvo, ki je pred kratkim vložilo prošnjo za vključitev v alpsko ligo in bo odgovor na to dobilo sredi marca, je v sredo za nadaljevanje sezone moralo dobiti tudi drugo tekmo na domačem ledu, kar je vitezom tudi uspelo.

Obe ekipi sta tako vsakič izkoristili prednost domačega igrišča, dozdajšnje zmage so bile prepričljive, še najmanj pa Siskova zadnja. Slavija Junior je bila sicer bolj razigrana in tudi nevarnejša, toda tokrat čete Gorazda Reklja plošček ni ubogal, kot bi si želeli. Gostje so dosegli le en zadetek, vratar vitezov Neill Anderson se je izkazal s kar 36 obrambami (97-odstotna uspešnost). Ključ Američanovih vrat je v sredo našel le napadalec Lovro Bitenc, ki je v 36. minuti razpolovil vodstvo domačih in v vrste rumeno-črnih vnesel novo energijo. A Sisak je tekmeca nato hitro spet prizemljil, le 96 sekund po Bitenčevem golu je Patrik Dobrić Hrvate znova popeljal do vodstva s +2, pri čemer je tudi ostalo, čeprav je bila zadnja tretjina, predvsem z vidika kazni, najbolj razburljiva.

Odločilna že prva
Izkazalo se je, da si je Sisak sicer odločilno prednost priigral že v prvi tretjini. Marko Baždar je varovance trenerja Dejana Dejanovića v vodstvo povedel le nekaj sekund po koncu prve male kazni Slavije Junior. Izredno pomembna je bila nato 18. minuta, ko je Filip Polonijo uspel matirati Jona Dukariča, ki je do konca tekme obranil 25 poskusov.

Četrto srečanje je nedvomno odločila večja učinkovitost predlanskega hrvaškega prvaka, ki je ob tem dovolj dobro opravljal tudi delo v obrambni tretjini, da se Založani v celoti v tej niso uspeli razigrati.

Slavija Junior ima zdaj žogico spet na svoji strani igrišča, serija se zdaj za zadnjo, odločilno tekmo seli v dvorano v Zalogu, tekma je na sporedu to soboto ob 19.30.

Že na tekmi prejšnji vikend se je v ledeni dvorani na vzhodu Ljubljane zbralo res lepo število ljubiteljev hokeja, glede na pomembnost obračuna pa smo prepričani, da bo jutri na tribunah še več navijačev, tudi tistih iz Siska, ki so se že prejšnjo soboto z avtobusom pripeljali iz mesta osrednje Hrvaške.

V Zalogu pričakujemo izreden boj obeh moštev za zadnje mesto v polfinalu. "Po nori soboti pred 14 dnevi nas tokrat čaka verjetno infarktna sobota," so Založani zapisali na klubski spletni strani.


Četrta tekma četrtfinala
Sisak - Slavija Junior 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Strelci: 1:0 Baždar (Malenica, Dill, 12.), 2:0 Polonijo (Dill, Malenica, 18.), 2:1 Bitenc (Prodan, 36.), 3:1 Dobrić (Čanić, Puzić, 37.).
Kazenske minute: Sisak 6 + 10 (Ličina), Slavija Junior 8.
*opomba: serija je izenačena na 2:2

Značke: slavija-junior, sisak, ihl

Članki iz rubrike