Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

hu
hu
9 27.09.2017 15:06:22

Največji BOREC! Mladi jeseniški hokejist kljubuje HUDI BOLEZNI

Drago Cvetanovič
Pred nekaj tedni je v javnosti močno odmevalo zelo ganljivo pismo jeseniškega kluba mlademu Maticu Nastranu.

V njem so zapisali le, da se Matic, sicer član ekipe Jesenic do 19 let, bori s hudo boleznijo, več informacij pa v klubu razumljivo niso dajali. Glede na to, kakšen plaz dobrih želja in komentarjev se je usul z vseh strani, so Jeseničani z mamino privolitvijo objavili pretresljivo zgodbo o fantovi bolezni. 

Vse skupaj se je začelo februarja, ko je Matičev nos po prehladu postal neprehoden, težave so se kljub različnim tretmajem le še stopnjevale. Matic najprej ni dihal skozi eno nosnico, kasneje več skozi nobeno, a pregledi pri specialistu niso obrodili sadov. Nato pa je sledil najbolj grozljiv trenutek: njegovo dekle je namreč na dopustu ugotovilo, da fant v določenih trenutkih ponoči (med spanjem) pravzaprav sploh ne diha. Tisto je bil znak za alarm in nove obiske pri zdravnikih. Pri ponovnem pregledu je pediatrinja iz izvidov razbrala sum na tumor.

Prvi del operacije je potekal v nedeljo, ko so mu specialisti 'postopoma zamašil žile, ki napajajo tumor. Na ta način je prekinil dotok krvi do tumorja in omogočil njegovo fizično odstranitev' so zapisali na spletni strani HD Jesenic. Danes je potekal drugi del operacije, prve novice pa so spodbudne. "Po besedah zdravnika, je bilo Maticu odstranjeno vse tkivo, kar ga je bilo moč videti pod mikroskopom. Operacija je bila izvršena skozi nosno votlino, ki jo je bilo potrebno razširiti, tumor pa so odstranili skozi usta," so novico delili Jeseničani in zapisali, da se Matic bliža svoji največji zmagi ter da bo največji navdih v novi sezoni.

Članki iz rubrike