Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.09.2017 09:36:34

Na EP v Stožice še Francija, Poljska, Romunija in Srbija

Martin Metelko
Znanih je vseh 12 udeležencev evropskega prvenstva v futsalu, ki ga bo prihodnje leto gostila ljubljanska dvorana Stožice.

Azerbajdžanu, Italiji, Kazahstanu, Portugalski, Rusiji, branilcem naslova Španiji, Ukrajini in Sloveniji so se sinoči po dodatnih kvalifikacijah pridružili še reprezentance Francije, Poljske, Romunije in Srbije. Hrvati so v Dubrovniku proti Franciji dvakrat vodili, na koncu pa izgubili s 4:5 in galski petelini so se po remiju na domačem terenu (1:1) prvič uvrstili na zaključni turnir najboljših evropskih ekip v dvoranskem nogometu.

Romuni so odpravili Gruzijo. Domača tekma se je končala 2:2, sinoči na gostovanju pa so se veselili zmage s 7:4. Težko delo je imela Poljska, ki je na Madžarskem izgubila z 1:2, doma pa sinoči slavila s 6:4, a bi samo dodaten gol pomenil napredovanje Madžarske zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh.



Tesno je bilo tudi v obračunu med Srbijo in Češko. Potem, ko so Srbi na prvi tekmi na Češkem zmagali s 4:3, jim je za napredovanje na povratni tekmi v Nišu zadostoval remi 4:4, vodstvo 3:1 v drugem delu pa je pred tem napovedovalo srbsko zmago.

Prvenstvo v Ljubljani bo na sporedu med 30. januarjem in 10. februarjem prihodnje leto, že v petek ob 12. uri pa bo na ljubljanskem gradu tudi žreb skupin za EP.

Značke: dvoranski nogomet, ep

Članki iz rubrike