900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
0 16.09.2017 22:18:27

Jeseničani do zmage, novi ničli SŽ Olimpije

www.alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 2. kroga alpske lige v gosteh premagali Bregenzerwald s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0), hokejisti SŽ Olimpije pa so na gostovanju v Kitzbühlu izgubili z 0:5 (0:1, 0:2, 0:2).

Jeseniški hokejisti nove sezone niso začeli najbolje, saj so na domači premieri sredi tedna zapravili visoko vodstvo. Proti Asiagu so namreč sredi tekme vodili s 3:0, potem pa nerazumljivo popustili in nazadnje izgubili po podaljšku, ko so gol dobili celo ob številčni prednosti.

Na prvem gostovanju v novi sezoni so za začetek ponovili scenarij z domače tekme. Poskrbeli so za hitro vodstvo, saj je Markus Piispanen zadel v četrti minuti, še v prvi tretjini pa je vodstvo povišal Miha Logar. V prvi minuti drugega dela je Piispanen z drugim zadetkom poskrbel za 3:0.

To je bil tudi končni izid tekme, saj železarji niso ponovili napake s prve tekme. Močno podporo so imeli tudi v vratarju Clarku Saundersu, ki je ustavil vseh 39 strelov na svoja vrata ter tako pomagal svoji ekipi do prvega polnega izkupička v sezoni.

GOLA NI ŽE TRI TEKME


Ljubljanski hokejisti, novinci v drugoligaškem mednarodnem tekmovanju, so opravili prvo gostovanje v alpski ligi. še vedno čakajo prvo zmago, pa tudi prvi zadetek, saj so tudi drugo tekmo v nizu v tem tekmovanju (upoštevajoč finale domačega pokala pa tretjo) končali brez doseženega gola.

Tokrat so sicer imeli priložnosti, na vrata domačega vratarja Joseja Kangaskorteja so sprožili 29 strelov, toda niti en plošček ni končal v mreži. Na drugi strani so bili domači še podjetnejši, predvsem pa učinkovitejši. Robert Kristan, prvi zvezdnik ljubljanske zasedbe, ki je zdaj najmočnejši klub v prestolnici, je zbral 36 obramb, toda vseeno je petkrat klonil.

Domači so odločilno razliko naredili ob koncu drugega dela v 40. minuti, ko so zadeli dvakrat v le sedmih sekundah, ob koncu tekme pa so še z dvema goloma v manj kot dveh minutah dokončno potopili zmaje.

Naslednjo tekmo bodo zeleno-beli igrali v sredo v domačem Tivoliju, ko bodo v 3. krogu gostili Fasso. V naslednjem krogu sredi tedna Jeseničani ne bodo igrali, saj je tekma s Feldkirchom prestavljena na januar, bodo pa v soboto, 23. septembra, v 4. krogu gostili podmladek Salzburga.

Značke: jeseni, olimpija, liga-ahl

Članki iz rubrike