stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 24.03.2024 09:29:25

Za zmago! Kopitar še naprej navdušuje navijače Kraljev, tokrat je podal za zmago! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v pretekli noči v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu s 4:3 po podaljšku premagali moštvo Tampa Bay Lightning. Slovenski as Anže Kopitar je za domače moštvo prispeval dve podaji, med drugim je sodeloval tudi pri odločilnem golu v prvi minuti podaljška.

Tega je po 25 sekundah dodatnega dela dosegel Vladislav Gavrikov za veselje kraljev, ki so sicer pred tem zmago tako rekoč že izpustili iz rok.

Los Angeles je v zadnjih petih minutah rednega dela zapravil vodstvo dveh zadetkov. V tem času je bil za goste iz Tampe dvakrat uspešen Steven Stamkos. Ta je sprva znižal na 2:3 v 56. minuti v napadu z igralcem več, nato pa v 60. minuti dosegel še izenačujoči zadetek.

Pred tem so domači hokejisti vodili večji del tekme, saj so povedli že v osmi minuti, ko je po podaji Kopitarja in Quintona Byfielda zadel Adrian Kempe. Sledilo je izenačenje v 20. minuti, ko je z igralcem več svoj 41. zadetek v sezoni dosegel Brayden Point.

A se je Los Angeles hitro vrnil v prednost, saj je v 23. minuti plošček od odboja v mrežo pospravil Trevor Moore, za 3:1 pa je nato s samostojno akcijo v 42. minuti zadel Mikey Anderson.

Sledila pa sta dva hitra zadetka Stamkosa, ki je s prvim golom podaljšal strelski niz z doseženim zadetkom z igralcem več na osem zaporednih tekem. Podajalec pri izenačujočem zadetku je bil Nikita Kučerov, ki je podaljšal niz tekem z doseženo točko na 13 in ohranil vodstvo na lestvici najučinkovitejših igralcev lige. Doslej je dosegel 122 točk.

Domačini pa so v podaljšku nato vendarle preprečili popoln kolaps in prišli do osme zmage na zadnjih 12 tekmah. S tem ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, saj so s 85 točkami na sedmem mestu v zahodni konferenci.



"Vemo, da imamo veliko kakovosti v naši ekipi in kako dobri smo lahko, če se držimo naše igre," je ocenil Anderson. "Premagali smo nekaj dobrih ekip v tej sezoni. Če nam gredo stvari od rok, lahko premagamo kogarkoli."

Tampa Bay je vse tri zadetke dosegla z igralcem več na ledu. Trener kraljev Jim Hiller pa ni bil pretirano nezadovoljen z delom svojih igralcev v obrambi z igralcem manj. "Mislim, da smo opravili dobro delo. Ta del ni bil odločilen, oni so pač izjemno uspešni pri igri z igralcem več," je dejal.

Kralji morajo do konca rednega dela odigrati še 12 tekem, naslednja pa jih čaka v noči s ponedeljka na torek, ko se bodo v gosteh pomerili s prvo ekipo zahodne konference Vancouver Canucks. Ti so v pretekli noči na domačem ledu s 4:2 premagali Calgary Flames. Dva zadetka za Vancouver je dosegel Nils Hoglander.

S tem so svoj izkupiček dvignili na 98 točk in skočili tudi na prvo mesto v ligi. Z vrha so na tretje mesto padli Boston Bruins, ki so z 2:3 izgubili na gostovanju pri Philadelphia Flyers. Odločilni zadetek je 1:29 minute pred koncem dvoboja dosegel Tyson Foerster.

Kosmatinci so v vzhodni konferenci padli na drugo mesto, prehiteli so jih New York Rangers, ki so v derbiju z vrha vzhodne konference po kazenskih strelih premagali Florida Panthers s 4:3. Artemi Panarin je prispeval dva gola za New York v rednem delu in nato še odločilni gol pri izvajanju kazenskih strelov.

Peto zaporedno zmago in osmo na zadnjih desetih tekmah so zabeležili hokejisti Nashville Predators, ki so v lovu na končnico v zahodni konferenci premagali Detroit Red Wings z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Filip Forsberg, gol Nashvilla pa je nedotaknjenega s 23 obrambami ohranil Jusse Saros.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike