stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 21.03.2024 08:25:54

Kralj! Pet točk Kopitarja v dveh večerih, čestitke na račun slovenskega asa kar dežujejo! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma visoko s 6:0 nadigrali Minnesoto Wild, za zmago je kapetan gostiteljev Anže Kopitar dosegel gol in podajo. Slovenski zvezdnik je tako presegel mejo 1200 točk v najmočnejši hokejski ligi na svetu, vse je dosegel v dresu Los Angelesa, ter je 52. v NHL, ki mu je uspel ta mejnik.

Kopitar je slabe tri minute pred koncem druge tretjine postavil končni izid, pred tem je podal Kevinu Fiali za 2:0 po petnajstih minutah dvoboja. Šestintridesetletni Kopitar je v NHL debitiral 6. oktobra 2006 in je odigral 1297 tekem v rednem delu sezone. Kopitar ima vsega skupaj v tej sezoni 23 golov ter 37 asistenc za 60 točk, skupaj pa je dosegel 1201 točk v karieri.

S tem mejnikom v karieri je Hrušičan na drugem mestu v zgodovini kluba, pred njim je le Marcel Dionne (1307 točk). 

Kopitar se je večer prej ob zmagi proti Chicagu s 6:2 izkazal z dvema goloma in eno podajo, po tisti tekmi pa je na sredini igrišča z mikrofonom v roki pozdravil svojo babico, ki ga je prišla obiskat iz Slovenije ter ga je na tribuni spremljala tudi tokrat. Po tekmi so spregovorili številni Kopitarjevi soigralci ter ga označili kot izjemnega človeka, kapetana in mentorja ter velikega vzornika mladim.

"Ves čas, ko sem bil z ekipo, se je kazala njegova izjemna osebnost na in izven dvorane. Na ledu je kot izvrsten napadalec ključen tudi v obrambi, po njem se lahko resnično zgleduje vsak mlad igralec. Veseli smo, da je član Kings. Da potrkam na les, prav nič ne kaže, da se bo kaj upočasnil," pa je dejal nekdanji trener Todd McLellan (2019-2024).


V začetku februarja ga je kot začasni trener kraljev nasledil Jim Hiller, ki je o Kopitarju dejal: "Če pogledam nazaj na moj prihod, lahko rečem le, da igra izjemno, izjemno dobro. Zadnjih deset dni pa je bil nagrajen s številnimi točkami in je, lahko rečem, še napredoval."

Po dve točki so z golom in podajo tako kot Kopitar dosegli še Fiala in Phillip Danault ter Viktor Arvidsson, ki se je vrnil po 14 tekmah odsotnosti zaradi poškodbe, David Rittich pa je zaustavil vseh 30 strelov tekmecev na svoj gol in je tretjič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno.

Kralji so s 83 točkami na tretjem mestu v pacifiški skupini, s tem na želeni poti v končnico, ter na sedmem mestu na zahodnem delu lige. Visoko zmago so dosegli proti ekipi, ki je pred tem na osmih tekmah v nizu vedno osvojila najmanj točko ter je na devetem mestu na zahodu.

Washington Capitals, ki so četrti v metropolitanski skupini, so doma visoko izgubil z ekipo iz Toronta. Maple Leafs, s 87 točkami so tretji v atlantski skupini, so zmagali s 7:3.

V tretji tekmi večera lige so igralci Dallas Stars doma ugnali Arizono Coyotes s 5:2. S tem so ostali na prvih treh mestih v centralni skupini, po 93 točk imata še Winnipeg in Colorado, Arizona pa je z 61 točkami predzadnja v tem delu lige.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike