franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 14.01.2024 10:31:13

Navijači ne morejo verjeti, kaj se dogaja Kopitarjevim kraljem, Anže pa sporoča, da ...

Profimedia
Ekipa Detroit Red Wings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 5:3 premagala Los Angeles Kings, ki so klonili osmič v nizu. V vrstah poraženih gostov je njihov slovenski kapetan Anže Kopitar zbral dve podaji.

Dvakrat je za kralje zadel Quinton Byfield, poleg Kopitarja je dve asistenci dosegel tudi Kevin Fiala. Vratar Cam Talbot je prejel pet golov po 27 strelih domačih, preden ga je v zadnjem delu med vratnicama nadomestil David Rittich. Ta je zaustavil vse tri strele, ki so jih tekmeci sprožili na njegov gol.

Pred tem so bili uspešni dvakrat Dylan Larkin ter po enkrat Robby Fabbri, Andrew Copp in Patrick Kane, ki je imel še podajo, dve pa je prispeval Jeff Petry.

Po prvi tretji so hokejisti iz Kalifornije še držali stik s tekmeci, izid je bil 1:1, v drugi tretjini pa so gostje popustili in dovolili, da so se rdeča krila razigrala ter zabila štiri gole zapovrstjo.

O tem, kaj je šlo narobe, je za ameriške medije spregovoril kapetan Kopitar: "Mislim, preprosto se nismo držali načrta in oni so spretna, eksplozivna ekipa, ko se jim ponudi priložnost, kaznujejo prav vsako napako. Odpovedali smo, za kar smo drago plačali."

Hrušičan je priznal, da je trenutno v ekipi veliko nezadovoljstvo. "Očitno, vsem nam je zelo mar, tako da je težko biti v tej situaciji, a verjamem, da se bomo spet potegnili iz tega položaja, v katerem smo trenutno. Tretjo tretjino smo videli kot dober pokazatelj, kaj moramo narediti, igrati kot ekipa in kako moramo igrati, s kakšno intenzivnostjo. To je edini način, kako se bomo izvlekli iz tega."

V zadnji tretjini Detroit več ni prišel do gola, Los Angeles pa je zabil dva, oba so dosegli ob številčni premoči na ledu.

"To je ena, verjetno, edina pozitivna stvar nocoj, doseganje 'power play' golov. Tretja tretjina je bila precej dobra in očitno moramo v 60 minutah igre narediti še več." Sporočilo je jasno: "Držati se moramo načrta in vnesti svojo intenzivnost, energijo v naslednjo temo. Očitno bomo poskušali vložiti trud v vseh 60 minut in zmagati."

Los Angeles bo v ponedeljek zvečer po srednjeevropskem času gostoval pri Carolina Hurricanes.

Kopitar je sicer zbral svojo 24. in 25. asistenco v sezoni za svojo 132. in 133. asistenco na gostovanju v karieri, s čimer je presegel Marcela Dionneja (132) za največ v zgodovini Kings.

S podajami je Kopitar že 18. v karieri dosegel mejo 25 podaj v sezoni, kar je največ takšnih sezon v zgodovini Kings in se je po največjem številu aktivnih igralcev izenačil s Sidneyjem Crosbyjem, članom Pittsburgha. Kopitar je zdaj v karieri zbral 1180 točk v ligi NHL in prehitel Sergeja Fedorova za 54. mesto na lestvici hokejistov z največ točkami v zgodovini NHL.

Na vrhu tega seznama je Wayne Gretzky, ki je v času svoje kariere zbral 2857 točk.

Kralji kljub osmemu zaporednemu porazu ostajajo tretji v razvrstitvi pacifiške skupine. So se jim pa na zgolj točko približali tekmeci iz Edmontona.

Oilers so trenutno ena najbolj vročih ekip v ligi NHL, ki je ponoči zmagala že desetič zapovrstjo, kar je največ v zgodovini te kanadske franšize. Po podaljšku so odpravili Montreal Canadiens. Edmonton ima 47 točk, LA Kings 48.

Mikael Backlund je dosegel gol in podajo, Jacob Markström je zbral 32 obramb, Calgary Flames pa so v soboto zvečer premagali aktualne prvake in drugo ekipo pacifiške skupine Vegas Golden Knights s 3:1. Calgary je dosegel deveto zmago v 13 tekmah.

Do zmage v gosteh je prišla ekipa Vancouver Canucks, ki je z minimalnim izidom 1:0 premagala Buffalo Sabres. Vancouver je po peti zmagi po vrsti z 61 točkami na vrhu tihomorske divizije in zahodne konference.

Jared McCann je dosegel dva zadetka in podajo, zasedba Seattle Kraken pa je v soboto v Nationwide Areni postavila rekord franšize s svojo deveto zaporedno zmago, ko so s 7:4 ugnali Columbus Blue Jackets.

Connor Ingram je zbral 38 obramb, Nick Bjugstad pa je dosegel hat-trick za Arizono Coyotes v sobotni zmagi s 6:0 proti Minnesoti Wild v Xcel Energy Centru. To je bil Ingramov vodilni peti shutout v sezoni.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike