stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 08.01.2024 09:25:14

Kopitarjevi kralji praznih rok tudi iz Washingtona

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL gostoval pri Washington Capitals in tudi tokrat ostal praznih rok. Prestolniki so na domačem ledu zmagali s 4:3 ter kraljem v boju za Stanleyjev pokal prizadejali še peti zaporedni poraz. Kopitar je s podajo za 1:1 v drugi tretjini dosegel točko.

Junak večera je bil John Carlson, ki je dosegel zmagoviti zadetek za domače 53 sekund pred iztekom rednega dela. Vratar Darcy Kuemper je za zmago zaustavil 38 od 41 strelov na svoja vrata.

Sicer pa je pri prestolnikih tokrat blestel četrti napad. Nicolas Aube-Kubel je zbral gol in dve podaji, Nic Dowd gol in podajo, Beck Malenstyn pa je k zmagi dodal podajo. Med strelce za Washington, ki je zmagal prvič po dveh zaporednih porazih, se je vpisal še Dylan Strome.

"Četrti napad je bil danes neverjeten vso tekmo, zato kapo dol. Nocoj je imel čas na ledu in zaslužil si ga je. Ne samo, da so fantje dosegli gole, dobili so tudi priložnosti," je po zmagi dejal Strome in dodal v podobnem tonu: "Bili so odlični v obrambi in premalo je dobrih stvari, ki bi jih lahko povedali o njih. So res dobra linija in težko je igrati proti njim."

Za kralje je dvakrat zadel Kevin Fiala; pri izenačenju na 1:1 v drugi tretjini je bil podajalec tudi Kopitar, enkrat pa Adrian Kempe. Kljub temu se kralji ne morejo izkopati iz črne luknje, v katero so padli okrog preloma leta.

"To enostavno ni več sprejemljivo," je bil razočaran Fiala.

"Poskrbeli bomo, da bomo na naslednji tekmi naredili vse, kar je v naši moči, da zmagamo. Samo boljši moramo biti, bolje moramo igrati," je Fiala predstavil na videz preprost recept za zmago.

Vratar gostov Cam Talbot, ki si je pred tem prislužil drugo nominacijo za tekmo zvezd All-Star v karieri, je ubranil 30 od 34 strelov.



Naslednja postaja kraljev, ki bodo skupno gostovali šestkrat v nizu, je torkova tekma na Floridi proti Tampi.

Na preostalih tekmah večera je Winnipeg nadaljeval dobre predstave zadnjih tednov. Jets so vpisali še šesto zaporedno zmago, potem ko so s 6:2 v gosteh ugnali Arizona Coyotes. Točkovno so si gosti razdelili breme, deset igralcev se je vpisalo med strelce ali podajalce, dva gola je dosegel Mark Scheifele, gol in podajo Nikolaj Ehlers, ostali pa so vpisali po eno točko.

Vsaj točko so hokejisti iz Winnipega osvojili na zadnjih 12 tekmah in v tem času napredovali na vrh zahodne konference. Zbrali so 56 točk oziroma tri točke več od Vancouver Canucks in Colorado Avalanche.

Los Angeles (46 točk) je po petih zaporednih porazih sicer še naprej šesti na zahodu in tretji v pacifiški skupini, a je kljub trem tekmam manj od vodilnih ekip vse bolj oddaljen od vrha.

Chicago Blackhawks se bodo morali v naslednjih tednih znajti brez najboljšega novinca lige Connorja Bedarda. Ta si je na prejšnjem obračunu proti New Jersey Devils po naletu Brendana Smitha v prvi tretjini zlomil čeljust in pristal na seznamu poškodovanih igralcev brez časovnice za vrnitev na led.

Kljub temu so Blackhawks na prvi tekmi brez 18-letnega zvezdnika slavili s 4:3 proti Calgary Flames. Colin Blackwell je dosegel dva gola, tudi odločilnega za 4:2. Ob tem je zbral še podajo za tretji gol Chicaga.

Zadnji dvoboj večera je v Anaheimu proti tamkajšnjim Ducks dobil Detroit. Red Wings so z zadetkom Michaela Rasmussena 67 sekund pred koncem rednega dela slavili s 3:2.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike