stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 09.11.2023 08:29:41

Nov mejnik Kopitarja in velika zmaga Kraljev! Slovenec še naprej blesti, prvaki na kolenih! (video)

Profimedia
Kralji iz Los Angelesa so v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh premagali zadnje prvake Stanleyjevega pokala in najboljšo ekipo celotne lige s 4:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v mestu greha dosegel 400. gol v najmočnejši hokejski ligi na svetu, za zanesljivo zmago nad Las Vegasom je prispeval tudi podajo.

Kopitar je 12 sekund pred koncem tekme v T-Mobile Areni v Las Vegasu dosegel svoj 400. gol v ligi NHL, kar je v zgodovini kalifornijskega kluba doslej uspelo le Lucu Robitaillu (557), Marcelu Dionneju (550) in Daveu Taylorju (431).

Hrušičan je igral 19:25 minute in bil podajalec pri prvem golu kalifornijske ekipe, ki ga je dosegel Šved Adrian Kempe. V nadaljevanju so kralji dosegli še dva gola z igralcem več na ledu, med strelce sta se vpisala Trevor Moore in Pierre-Luc Dubois.


Pri današnjih zmagovalcih iz Kalifornije je blestel tudi kanadski vratar Cam Talbot, ki je zaustavil 37 strelov domačih igralcev, "kapituliral" je le v 55. minuti po strelu Šveda Williama Karlssona.

Kalifornijska ekipa je dosegla sedmo zmago v nizu v gosteh, na zadnjih sedmih tekmah pa že šesto zmago. Trenutno je z 18 točkami na visokem tretjem mestu v zahodni konferenci, pred njimi so le hokejisti iz Las Vegasa s 23 in Vancouvra z 19 točkami.

Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko bodo doma gostili Pittsburgh Penguins, ki so z desetimi točkami na dnu razpredelnice v vzhodni konferenci.

Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike