volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.04.2023 15:45:44

Dajmo risinje! Slovenske hokejistke odpotovale na svetovno prvenstvo, kjer je pred njimi velik izziv!

HZS
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je danes z brniškega letališča odpotovala proti Južni Koreji, kjer se v ponedeljek začenja svetovno prvenstvo divizije I-B. Slovenke bodo od 17. do 23. aprila v Suwon Cityju svoje moči merile z ekipami Italije, Južne Koreje, Kazahstana, Poljske in Velike Britanije.

Najboljše slovenske hokejistke so se zbrale na pripravah v Mariboru že minuli konec tedna, kjer so v sklopu hokejskega festivala in akademije odigrale štiri prijateljske tekme proti Avstriji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški in Srbiji. V tednu, ki se izteka, pa so poleg treningov odigrale še eno pripravljalno tekmo z mariborsko moško ekipo U15.

"Boj za obstanek je še vedno prvi cilj, ker je to naša druga sezona v tem kakovostnem razredu. Upamo, da lahko presenetimo marsikatero ekipo, če bo le fizična in ekipna priprava na naši strani," je pred odhodom povedala kapetanka Pia Pren.



S pripravami je zadovoljen tudi selektor Boštjan Kos, ki je v tej vlogi prvič, potem ko je vrsto let opravljal naloge pomočnika selektorja. "Zadovoljen sem z vsemi igralkami, tako z mladimi, kot s tistimi, ki so v reprezentanci že dlje časa. Na ledu ima vsaka svojo nalogo, ki jo mora opraviti," je selektor komentiral tokratno postavo, v kateri je kar nekaj novih igralk.

Slovenke bodo prvo tekmo odigrale v ponedeljek, 17. aprila ob 8.45 po slovenskem času proti Poljski. Sledile bodo tekme v torek ob 5.15 proti Kazahstanu, v četrtek ob 12.15) proti Južni Koreji, v soboto ob 5.15 proti Italiji in v nedeljo ob 5.15 proti Veliki Britaniji.

Značke: hokej, sp, ženske

Članki iz rubrike