volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 11.02.2023 08:50:00

Bodo zmaji dobili veliko okrepitev? "Zakaj pa ne," odgovarja prekaljeni in izkušeni igralec

alesfevzer.com
Na turnirju v Bolzanu je mesto v četi selektorja Matjaža Kopitarja zasedel tudi 37-letni branilec Žiga Pavlin.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu divizije 1A ga ni bilo. Takrat je dejal, da je svoje mesto prepustil mlajši generaciji, da naj ta doživi takšen turnir, da naj si nabere izkušnje. Tokrat je otrok kranjske hokejske šole spet pod zastavo.

Zadnja leta se je Žiga dokazoval na Slovaškem, tudi letos je v ekstraligi odigral 26 tekem, nato pa se iz Banske Bystrice preselil bližje domovini, po čemer je hrepenel že dalj časa. Spet igra v ligi ICEHL, za Val Pusterio v Brunicu. Sprva je sklenil zgolj mesečni dogovor, prav ta teden pa je dobil potrdilo, da bo volk ostal do konca sezone.

pavlin


Pa želi priti še bližje domu? Po tivolskih hodnikih se je že omenjalo razmišljanje, da bi izkušenega branilca poskusili spet privabiti v slačilnico zmajev, nedvomno bi SŽ Olimpija tako izkušenega branilca še kako potrebovala. "O tem po sezoni. Zdaj sem osredotočen na zgodbo v Italiji, potem sledi še reprezentanca. Če bo do teh pogovorov prišlo, bo več kot dovolj časa po sezoni. Bomo videli," je dejal in na koncu na vprašanje, ali bi ga vnovično igranje v zeleno-belem dresu sploh zanimalo, odgovoril: "Če bo zdravje v redu in tudi še želja po nadaljevanju kariere, zakaj pa ne."

Slovenci so sicer v italijanskem Bolzanu že dvakrat zmagali. Prvi dan so po podaljšku odpravili domačo reprezentanco (1:0), včeraj pa so bili z 10:0 boljši od Južne Koreje. Danes ob 13. uri se bodo pomerili še z Madžarsko.


DALJŠI POGOVOR Z ŽIGO PAVLINOM SI PREBERITE V DANAŠNJI IZDAJI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKI 24.

Članki iz rubrike