900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
2 19.02.2018 17:21:46

Savolainen: Imamo slabe izkušnje, vendar nismo neumni. Gotovo smo se nekaj naučili iz teh tekem

www.alesfevzer.com
Torek bo dan odločitve za slovenske hokejiste na olimpijskih igrah. Približno ob pol enajstih dopoldne bo jasno, ali bodo nastope končali po štirih tekmah ali pa bodo bivanje podaljšali vsaj še za en dan in za četrtfinale z Rusijo.

Tekma, ki bi ob zmagi prinesla možnost revanše za visok poraz v predtekmovanju, je kvalifikacijska za uvrstitev med najboljših osem. Slovenija je za tekmece dobila Norvežane, dvoboj bo v veliki olimpijski dvorani Gangneung ob 16.40 po korejskem času oziroma 8.40 po slovenskem.

"Osebno bi imel Nemčijo celo raje kot Norveško, Norvežani mi ne ležijo. Igrajo precej fizično, grabijo, vlečejo ... A mislim, da če bomo igrali našo igro, jih lahko presenetimo in premagamo," je dan pred tekmo po treningu razmišljal slovenski kapetan Jan Muršak.

"Na tekmi s Slovaško sem bil zelo utrujen, takrat pa tudi glava ne dela najbolje. Če bi bil bolj spočit, bi nekatere poteze v podaljšku spremenil. A to je del hokeja, veliko igram tukaj, zato sem bil utrujen. Zdaj sem spočit, imeli smo dan počitka, danes samo trening. Jutri ne bo izgovorov," pravi Muršak, ki je prepričan, da bodo on in soigralci na ta dvoboj povsem pripravljeni.

"Nekateri so počivali, drugi so pogledali kakšen športni dogodek, nekateri so čas preživeli z dekleti, z družinami. Zdaj smo vsi nared za tekmo. Jaz sem si samo zvečer ogledal hokej po televiziji, drugega nič," je nedeljo, edini dan, ko na sporedu zanje ni bilo nobene obveznosti, opisal Mariborčan.

"Na papirju smo seveda slabši nasprotnik, a ekipni duh, energija, ki jo ta ekipa ima, je nekaj posebnega. Če bomo igrali tako kot doslej, lahko Norvežane premagamo. Dve tekmi smo sestavili zelo dobro. Ne igramo slabo, a potem dobimo gol in zaostajamo, a če bomo igrali hrabro in borbeno vseh 60 minut, rezultat ne bo izostal," je Muršak optimist pred dvobojem s Skandinavci.



Ti so doslej dobili vse tri tekme na SP (2013, 2015 in 2017), nazadnje s 5:1, a selektor Kari Savolainen je prepričan, da je lahko tudi slabega niza enkrat konec.

"Vsak tekmec je za nas izziv. Še vedno smo mi tisti, ki moramo pripravljati presenečenja in moramo se učiti iz preteklih tekem. Imamo slabe izkušnje z Norveško, mislim pa, da nismo neumni in smo se nekaj naučili iz teh tekem," pravi finski strateg na slovenski klopi.

"Moramo biti ponosni na to, kar smo dosegli. A po drugi strani se ne smemo zadovoljiti, moramo prepričevati sami sebe: še ena tekma, še ena tekma. To je malo stresno, po drugi strani pa daje posebno energijo ekipi," o dosedanjem delu na OI pravi Savolainen.

"Norvežani so dobra ekipa, veliko igrajo s ploščkom, imajo dobro obrambo in težko jo bo prebiti. Podobno kot pri nas igrajo njihovi najboljši v tujini, napredovali so in to je potem pomagalo, da je tudi reprezentanca v zadnjih letih precej napredovala," opozarja Savolainen.

Znano je že, kdo bo tekmec zmagovalca tega para v četrtfinalu: Rusija, ki je Slovenijo pred dnevi že premagala z 8:2. In kaj na to pravi slovenski selektor: "Veselim se, da se bomo še enkrat srečali z Rusijo. Lahko bi marsikaj spremenili ..."

Članki iz rubrike