profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.02.2018 13:14:48

Red Bull prvi razkril dirkalnik za novo sezono

Moštvo formule 1 Red Bull je kot prvo pred novo sezono razkrilo svoj dirkalnik. Ekipa avstrijskega lastnika Dietricha Mateschitza je danes preko družbenih omrežij in svoje spletne strani pokazala prve fotografije bolida za sezono 2018, ki se s prvo dirko 25. marca začenja v Melbournu.

Poleg nove barvne poslikave drugih podrobnih sprememb ni opaziti, z izjemo večje zaščite kokpita. "Grozno zgleda," je o zaščitnem konstrukcijskem loku že pred predstavitvijo dejal voznik Max Verstappen. Omenjeni lok naj bi voznike ščitil pred morebitnimi odtrganimi deli drugih dirkalnikov, ki po trčenju letijo naokrog.


Daniel Ricciardo naj bi še danes novi dirkalnik prvič zapeljal tudi po dirkališču Silverstone za potrebe snemanja promocijskega filma. Prava slikovna poslikava, ki jo bo dirkalnik nosil med sezono, pa bo prvič na ogled šele na testiranjih prihodnji teden v Barceloni.

Ricciardo, zmagovalec dirke v Azerbajdžanu, in Verstappen, zmagovalec Malezije in Mehike, sta lani osvojila peto in šesto mesto v prvenstvu, med konstruktorji pa je bil Red Bull tretji za Mercedesom in Ferrarijem. Slednja bosta nova dirkalnika predstavila v četrtek.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike