Mobilna verzija
STA
STA

Slovenci na SP Bledu premagali tudi Litvo

Sara Ros/HZS

Hokejisti Slovenije so v tekmi 2. kroga svetovnega prvenstva do 20 let divizije I (skupina B) na Bledu dosegli drugo zmago. S 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) so premagali Litvo. V uvodnem nastopu so bili v soboto boljši od Ukrajine s 3:1.

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na Bledu SP divizije 1B začela z dvema zmagama. Po uspehu proti Ukrajini je danes padla še Litva.

Sredi tekme oziroma po dveh tretjinah se je zdelo, da imajo gostitelji vse v svojih rokah. Tekmece, ki so bili pred nekaj dnevi v prijateljski tekmi boljši z 2:0, so namreč stisnili v njihovo tretjino in premoč kronali s štirimi zadetki.

Uspešni so bili Jaka Sodja, Jan Drozg, Jaka Šturm in Erik Svetina, trije od štirih golov so padli ob številčni prednosti. Toda v zadnjem delu, ko so Slovenci že zaigrali bolj sproščeno, so se Litovci vrnili, najprej znižali na 2:4, potem pa dve minuti pred koncem iz vrat potegnili še vratarja in zadeli še za 3:4.

A preobrata ni bilo, vratarja Žige Kogovška Litovci niso več premagali in Slovencem so ostale vse tri točke.

Ponedeljek bo na SP prost dan, naslednja tekma izbrance selektorja Gorazda Reklja čaka v torek ob 16.30, ko bodo njihovi tekmeci Poljaki.

Značke: hokej , sp