900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.11.2017 20:37:23

Latvija v Cergyju premagala slovenske hokejiste (foto)

Drago Cvetanovič/HZS
Slovenska hokejska reprezentanca je tekmi 2. kroga turnirja evropskega izziva v francoskem Cergyju izgubila z Latvijo z 1:4 (1:1, 0:2, 0:1).

Potem ko so Slovenci četrtkovo jubilejno 400. tekmo, odkar igrajo kot samostojna reprezentanca, končali učinkovito in po podaljšku premagali gostitelje, se danes ni razpletlo po načrtih Slovenije.

Turnir v Cergyju blizu Pariza je za povratnika na selektorsko klop Karija Savolainena že zdaj, čeprav je šele november, že eden ključnih testov pred februarskimi olimpijskimi igrami. Prav veliko priložnosti za takšne tekme ne bo več, zato je selektor, ki je po 12 letih proti Franciji prvič spet vodil Slovenijo, v napovedih turnirja opozarjal predvsem na to, da želi videti, s kakšno igro se lahko predstavi Slovenija.


Za tekmo z Latvijo se je selektor Savolainen odločil, da bodo počivali vratar Matija Pintarič, napadalci Jan Urbas, Anže Kuralt in Ken Ograjenšek. Na tribuno je bil namenjen tudi branilec Aleksandar Magovac, vendar pa je Žigi Pavlinu ponagajala prebava in je zato on odšel na tribuno.


Prvo tekmo je v vratih začel in končal Pintarič, danes sta priložnost dobila še preostala vratarska člana ekipe na turnirju. Večji del tekme je branil Robert Kristan, po enoletni odsotnosti povratnik v izbrano vrsto, ki je ob 13 obrambah dobil dva gola, potem pa še Gašper Krošelj (6 obramb, ena prejet gol). Za razliko do prve tekme s Francozi je bila tokrat predstava precej bolj obrambno naravnana, tako da strelci ne v eni ne v drugi ekipi niso prišli na svoj račun (razmerje strelov 23-19 za zmagovalce).

Začetek je bil sicer spodbuden; Rok Tičar, ki je že na tekmi s Francozi pokazal, da je med najbolj razpoloženimi v tem reprezentančnem premoru, je namreč začetno vodstvo tekmecev izničil in v sedmi minuti izenačil na 1:1.

A ta zadetek je bil prvi in tudi zadnji slovenski. Nadaljevanje je postreglo z več izključitvami na slovenski strani kot na latvijski, na polovici tekme so tako imeli Latvijci dva igralca več na ledu in številčno prednost tudi izkoristili za vodstvo z 2:1, še pred koncem drugega dela pa je nato Arturs Salija povišal na 3:1.

V zadnjem delu so skušali Slovenci priti do ugodnejšega izida, a ni šlo, nazadnje je Savolainen tvegal še z igro brez vratarja ob koncu dvoboja. Takrat pa so Latvijci prišli do še svojega zadnjega zadetka na tekmi ter z golom na nebranjena vrata potrdili zmago za končnih 4:1

Turnir se bo za Slovenijo končal v soboto ob 20. uri, tekmica pa bo reprezentanca Belorusije.

Latvija - Slovenija 1:4 (1:1, 2:0, 1:0)
* Dvorana Cergy Arena Ice, gledalcev 120, sodniki: Bliek, Dehaen, Furet (vsi Francija).
* Strelci: 1:0 Zile (3.), 1:1 Tičar (Sabolič, Kovačevič, 7.), 2:1 Zile (Balinskis, 30., PP2), 3:1 Salija (Bukarts, 37.), 4:1 Razgals (60., EN).
* Kazenske minute: Latvija 8, Slovenija 8 + 10 (Podlipnik).

Slovenija: Kristan, Krošelj, Kovačevič, Podlipnik, Jeglič, Tičar, Sabolič; Magovac, Kranjc, D. Rodman, M. Rodman, Goličič; Gregorc, Repe, Pance, Verlič, Hebar; Selan, Štebih, Ropret, Mušič, Pem. Selektor: Kari Savolainen. 

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike