Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

sasa einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: Končno vem, kaj je zares ...

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Predzadnja priložnost za plavalne norme

Arsen Perić

Slovenski plavalci so tik pred decembrskim vrhom sezone, evropskim prvenstvom v Koebenhavnu. Ta in prihodnji vikend sta edina, ki ostajata za izpolnitev norme za nastop na Danskem, plavalci pa bodo opravljeni trening skušali dokazati z nastopi na mitingih v Zagrebu in Celju.

Večina reprezentantov se je po višinskih pripravah v Španiji, v Slovenijo so se vrnili v četrtek zvečer, odločila za miting v Zagrebu. "Sam upam na čim bolj sproščeno plavanje. Imamo spisek kandidatov za nastop, ki jih na tekmo seveda nismo posebej pripravljali, obenem pa nočem postavljati zahtev, saj se vsak posameznik na višinske priprave odziva po svoje. Za vse ostale je to predzadnja priložnost, kakšna bo reprezentanca, pa bomo videli teden dni kasneje po mitingu v Kranju," pred tekmami pravi selektor slovenskih reprezentanc Gorazd Podržavnik, ki je pohvalil izredno vzdušje v ekipi na pripravah v Sierri Nevadi.

Njegovi glavni aduti v Zagrebu bodo predvsem ravenski plavalci Tjaša Oder, Janja Šegel, mladi Janja Jamšek in Sara Račnik ter Martin Bau, ob tem pa kopica mladinskih in drugih reprezentantov.

Enako zanimivo bo v soboto v Celju, kjer bodo nastopile mladinke Neža Klančar, Katja Fajn in Tina Čelik, izkušena Anja Klinar, olimpijka Špela Perše in Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki je pripravljena za nastop v Kranju in v nedeljo tudi v Zagrebu, saj še vedno lovi normo za EP.

Selektor Podržavnik pri postavljenih normah zaenkrat ne popušča, pa čeprav je izkušena Vozlova pretekli teden z 1:07,11 na 100 m prsno v Zrenjaninu normo zgrešila za vsega dve stotinki sekunde. "Prezgodaj je za dokončni odgovor. Tjaša ima še dve priložnosti, dokončno pa se bomo o potnikih dogovorili naslednji teden v Kranju."

Značke: plavanje , sta