Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bk
bk
1 18.08.2017 19:39:49

Ne samo Kari Savolainen! Risom bo pomagal še en Finec

Arsen Perić
Strokovni štab slovenske hokejske reprezentance dobil novega člana.

Strokovni štab slovenske moške članske hokejske reprezentance bo v prihajajoči sezoni okrepil tudi finski hokejski strokovnjak Risto Dufva, ki ima za seboj več kot četrt stoletja trenerskih izkušenj, tako v finskih ligaških tekmovanjih, kakor tudi s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger.

Risto Dufva bo v strokovnem štabu slovenskih risov prevzel naloge trenerja-svetovalca novemu selektorju Kariju Savolainenu; podobno funkcijo, kot jo je prav slednji opravljal na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, ko je bila selektorska palica v rokah Matjaža Kopitarja.

Risto Dufva (54) ima v svoji bogati trenerski karieri tudi več mednarodnih izkušenj, saj je v vlogi pomočnika trenerja finske moške reprezentance prvič nastopil na svetovnem prvenstvu elitne divizije leta 2005 v Avstriji, nato pa je v enaki vlogi leta 2006 botroval k finskemu srebru na olimpijskih igrah v italijanskem Torinu in bronu na svetovnem prvenstvu v Latviji. Naloga pomočnika trenerja mu je finska krovna hokejska organizacija zaupala tudi v olimpijski sezoni 2009-10, ko je reprezentanca Finske v kanadskem Vancouvru osvojila tretje mesto. Leta 2009 je v vlogi glavnega trenerja s klubom JYP Jyväskylä osvojil naslov finskih državnih prvakov ter bil izbran za najboljšega trenerja na Finskem.

Značke: risi, savolainen, hokej

Članki iz rubrike