stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 11.04.2017 15:55:34

Slovenci pred SP v Parizu še z Norveško in Rusijo

Grega Wernig
Slovenska hokejska reprezentanca, ki danes s prvo prijateljsko tekmo v Celju proti Madžarski začenja še tekmovalni del priprav na majsko svetovno prvenstvo, je dobila zadnja tekmeca na pripravljalnih tekmah pred SP. Kot so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije, se bodo Slovenci konec aprila v St. Peterburgu pomerili z Rusijo in Norveško.

Izbranci selektorja Nika Zupančiča, ki se že nekaj časa pripravljajo na najpomembnejše tekmovanje v sezoni, uraden začetek priprav je bil prejšnji teden na Bledu, bodo danes treninge prvič nadgradili še s prijateljsko tekmo. Nasprotnik bo ob 19. uri v Celju Madžarska, po tej tekmi pa Slovenijo čaka še pet prijateljskih dvobojev za ogrevanje pred SP, ki se bo za Slovence začelo 6. maja s preizkušnjo proti Švici.


Naslednja tekma bo v soboto v Ljubljani proti Kazahstanu, sledili bosta dve gostovanji, 18. aprila v Budimpešti in 23. aprila v južnotirolskem Neumarktu, kjer bo tekmec Italija.

Od 25. aprila do 2. maja pa Slovence čaka še pripravljalni turnir v Sankt Peterburgu. HZS je danes sporočila, da bosta na njem še ekipi Rusije in Norveške, Zupančič bo v Rusiji s hokejisti opravil vsaj sedem treningov ter formo hokejistov preizkusil na dveh tekmah; v petek, 28. aprila, z Norveško, dan pozneje pa še z domačo zasedbo Rusije.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike