mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.04.2017 10:34:52

Visok poraz proti Nizozemkam

Slovenske hokejistke so na tretji tekmi reprezentance na svetovnem prvenstvu divizije II A v južnokorejskem Gangneungu v skupini A izgubile proti Nizozemski z 1:5 (1:2, 0:2, 0:1). Častni gol za Slovenijo je že po 30 sekundah igre dosegla Pia Pren, a že v prvi tretjini so Nizozemke izid obrnile in si do konca priigrale visoko zmago.

Na turnirju, ki služi tudi kot generalka za zimske olimpijske igre 2018, je bilo Slovenkam jasno, da jih čaka trd oreh, saj je bil spomin na novembrski visok poraz v španskem San Sebastianu z 1:14 še precej svež. Visoke ter fizično in drsalno močnejše nasprotnice so na slovenski gol pritiskale skoraj vseh šestdeset minut igre in na koncu zasluženo slavile zmago.

A začelo se je po slovenskih željah in kapetanka Prenova je po podaji Sare Confidenti praktično že v prvem napadu dosegla vodilni gol za risinje. Nizozemke so začele z vratnico, nato stopnjevale pritisk, izenačile, imele dvakrat igralko več na ledu, pred prvo menjavo strani pa tudi povedle.



Igra, ki je v glavnem potekala v slovenski obrambni tretjini, se je na ta način nadaljevala tudi v drugi tretjini. Slovenska obramba, tudi v igri 3 na 5, je kljubovala do 32. minute, dva hitra gola v razmaku desetih sekund pa sta predčasno odločila zmagovalko. Z drugim golom na tekmi je Mieneke de Jong nato v zadnjem delu poskrbela za končnih 5:1.

V četrtek Slovenijo čaka nov obračun. Risinje se bodo pomerile z levinjami - Veliko Britanijo.

Značke: hokej, ženske

Članki iz rubrike