Mobilna verzija
sta
sta

Risi vsaj štirikrat na led

Arsen Perić

Slovensko hokejsko reprezentanco maja naslednje leto čaka največji izziv sezone, svetovno prvenstvo elitne skupine v Franciji.

Pred tem tekmovanjem bodo najboljši slovenski hokejisti aprila v sklopu zaključnih priprav igrali vsaj štiri prijateljske tekme, so danes sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Že prej, februarja, bodo igrali prijateljski turnir serije evropskega izziva, kakršnega je Slovenija novembra gostila na Bledu. Takrat so bile slovenske gostje Belorusija, Francija in Latvija, februarja pa bodo Slovenci gostovali na Poljskem, kjer bosta nastopili še Italija in Ukrajina.

Osrednje priprave na svetovno prvenstvo elitne divizije, ki ga bosta od 5. do 21. maja 2017 gostita Pariz in Köln, se bodo za izbrano vrsto selektorja Nika Zupančiča začele v začetku aprila na Bledu. Začetek zbora bo odvisen tudi od tega, kdaj bodo reprezentanti končali klubske sezone.

HZS je sporočila, da se je skupaj s strokovnim štabom reprezentance že dogovorila za nekatere prijateljske tekme za priprave na elitno SP. Predvidoma 13. aprila bodo v Celju igrali s Poljsko, 15. aprila na Bledu s Kazahstanom, 18. aprila v Budimpešti z Madžarsko in predvidoma 23. aprila še z Italijo.

Pred odhodom v Francijo pa bodo Slovenci 25. aprila odšli še v Sankt Peterburg, kjer bodo predvidoma odigrali dve tekmi z olimpijsko reprezentanco Rusije oziroma se udeležili tamkajšnjega mednarodnega turnirja, so še sporočili iz HZS.

Značke: slovenija , hokej , risi