pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

sta
sta
13 01.11.2023 08:24:31

Kopitar podajalec za zmago Los Angelesa

Profimedia
Slovenski zvezdnik in soigralci še naprej neporaženi v gosteh.

Hokejisti Los Angeles Kings so v Torontu s 4:1 ugnali Maple Leafs in so v tej sezoni ostali neporaženi na gostovanjih. Slovenski zveznik Anže Kopitar je dosegel podajo v 13. miniti zadnje tretjine, ko je končni izid postavil Adrian Kempe. Edini gol za kanadske gostitelje tekme je za znižanje na 1:3 dosegel John Tavares, podal pa je William Nylander, ki je s tem povišal niz tekem z najmanj točko na devet tekem v uvodu v novo sezono, kar je rekord v zgodovini Toronta.

Vratarja domačih Josepha Wollo (23 obramb) so poleg Kempeja premagali še Phillip Danault, Uzbekistanec Artur Kalijev in Andreas Englund za njegov prvi gol v NHL. Dosegel ga je v sedmi minuti tekme za vodstvo z 1:0. Njegov soigralec Kevin Fiala je s podajo osmič zapored dosegel najmanj točko, čuvaj mreže gostov Cam Talbot je zaustavi 29 strelov domačih.

Los Angeles je po peti zmagi ob po dveh porazih in podaljških z 12 točkami na sedmem mestu v ligi in tretji v pacifiški skupini. V njej vodijo Vegas Golden Knights, ki so z 19 točkami tudi najboljši v ligi. Za branilci naslova prvaka v NHL so drugi v pacifiški skupini Vancouver Canucks s točko več od kraljev.

Vancouver je doma v edini preostali tekmi večera najmočnejše hokejske lige na svetu na svojem ledu premagal Nashville Predators s 5:2. Po tri točke sta za zmago prispevala Elias Pettersson s tremi goli in s tremi asistencami Quinn Hughes.

Članki iz rubrike