Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 15.10.2022 20:32:21

Jeseničani še do druge zmage v celinskem pokalu

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na drugi tekmi turnirja 2. kroga celinskega pokala v Asiagu premagali srbsko Vojvodino s 7:1 (1:1, 3:0, 3:0).

V prvem krogu so v skupini D ugnali turško ekipo Buz Adam Istanbul s 5:1. Na turnirju nastopa še domači Asiago in prav nedeljski medsebojni obračun z gostitelji bo odločil o napredovanju v tretji krog.

Zgolj prvo mesto namreč prinaša nadaljevanje nastopov v drugem rangu evropskega tekmovanja. Asiago sicer drevi čaka drugi obračun v skupini D proti turškemu predstavniku, ki pa nima realnih možnosti za uspeh. Dvoboj Asiaga in Jesenic bo v nedeljo ob 20.30.

Železarji so imeli tako kot v petek tudi danes izrazito premoč na ledu, podobno kot proti Turkom pa so tudi Srbe strli v drugi tretjini, ko so zadeli trikrat.

Po prvem delu igre je bilo 1:1. Jeseničane je v vodstvo popeljal Gašper Glavič v 11. minuti, v 15. pa je izenačil Petar Mirkov z igralcem več na ledu po kazni tekme za Nikija Blomberga.

Varovance Gabra Glaviča to ni zmedlo, saj so stvari na svoje mesto postavili v drugi tretjini, ko so po vrsti zadeli Rudolfs Polcs (28.), David Planko (33.) in Luka Ščap (40.).

V zadnjem delu igre so zanesljivo zmago Jesenic potrdili Žiga Urukalo v 46., Andrej Galuškin v 52. ter Polcs s svojim drugim golom v 57. minuti.

Turnir 3. kroga v celinskem pokalu bo sicer med 18. in 20. novembrom v slovaški Nitri, kamor sta poleg domače ekipe že uvrščena poljska Unia Oswiecim in ukrajinski Kremenčuk.

Članki iz rubrike