Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA, bk
STA, bk
0 14.10.2022 11:08:21

Jeseničani v Asiagu za tretji krog v celinskem pokalu. Začenjajo s Turki, ki imajo v svojih vrstah kar 12 Rusov

Luka Vovk
Potem ko so ta teden hokejisti ljubljanske SŽ Olimpije končali nastope v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, ligi prvakov, njihove tradicionalne tekmece z Jesenic evropske tekme šele čakajo. Od petka do nedelje bodo nastopili na turnirju 2. kroga celinskega pokala v Asiagu, kjer bo prav domača ekipa njihov največji tekmec za preboj naprej.

Na tem turnirju šteje le prvo mesto, saj le to vodi v naslednji krog tekmovanja. V skupini D sta poleg Sija Acronija Jesenic in Asiaga še turški Buz Adam Istanbul in srbska Vojvodina.

Podoben turnir (skupina C) bo v istem terminu, od petka do nedelje, še v francoskem Angersu, kjer bodo poleg domačega kluba nastopili še madžarski Ferencvaros, romunska Miercurea Ciuc in hrvaški Sisak.

Naslednja stopnja tekmovanja sta dva turnirja 3. kroga, ki bosta na sporedu med 18. in 20. novembrom. V slovaški Nitri, kjer čakajo na zmagovalca turnirja iz Asiaga, sta poleg domačega kluba še poljska Unia Oswiecim, ki jo trenira Nik Zupančič, in ukrajinski Kremenčuk, v valižanskem Cardiffu, kjer bo igrala skupina F in kamor bo prišel zmagovalec iz Angersa, pa so že Cardiff, latvijska Zemgale Jelgava ter kazahstanska Sarjaka Karaganda.

hokej_jes_sal_067_220922_LV

Končna določitev o zmagovalcu celinskega pokala bo padla na zaključnem turnirju. Ta bo na sporedu med 13. in 15. januarjem naslednje leto, prizorišče še ni določeno, na njem pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi z obeh turnirjev 3. kroga.

Jeseničani imajo že nekaj izkušenj na teh tekmovanjih, saj so v zadnjih sezonah večinoma prav železarji zastopali Slovenijo v celinskem pokalu. Na lansko izvedbo sicer nimajo najlepših spominov, saj so na podobnem turnirju, kot jih čaka ta teden, izpadli po visokem porazu proti gostitelju Amiensu (1:9) in Asiagu (3:4). V prejšnji sezoni je sicer naslov osvojila Cracovia iz Krakova, ki je bila na finalnem turnirju boljša od Sarjarke Karagande in Aalborga.

Glede na razmerje moči in kakovost hokejskih tekmovanj sta Asiago in Sij Acroni Jesenice gladka favorita za boj za edino mesto, ki vodi v nadaljevanje, čeprav pa je treba opozoriti tudi na Turke, saj imajo ti v svojih vrstah kar 14 tujcev, od tega 12 Rusov. Velik udarec za četo Gabra Glaviča je tudi odsotnost prvega branilca Mihe Logarja, ki je v Linzu utrpel pretres možganov.

Do letošnje sezone sta se sicer Asiago in Jesenice merila v alpski ligi in prav v zadnji izvedbi sta slovenski in italijanski klub odločala o prvaku. Aprila je bil v finalni seriji s 3:2 v zmagah boljši Asiago ter si tako zagotovil drugi naslov v tem tekmovanju po letu 2018, čeprav so Jeseničani že vodili z 2:1 v zmagah.

V novi sezoni ekipi ne nastopata več v istem tekmovanju. Jeseničani so ostali v alpski ligi, kjer so po osmih tekmah z le enim porazom že na prvem mestu lestvice. Asiago pa se je epoleti preselil v močnejšo ligo ICEHL, kjer pa je po sedmih odigranih tekmah z le eno zmago trenutno zadnji.

Jeseničane za uvod turnirja v Asiagu v petek čaka turška ekipa, v soboto srbska, obakrat bodo igrali ob 16.30, za konec pa v nedeljo ob 20.30 še dvoboj z gostitelji.

Članki iz rubrike