zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 21.02.2022 09:22:17

V poplavi golov Minnesota visoko premagala Edmonton

Reuters
Hokejisti ekipe severnoameriške lige NHL Minnesota Wild so na gostovanju pri Edmonton Oilers slavili z visokih 7:3, s čimer so trenerju Jayu Woodcroftu zadali prvi poraz na klopi Edmontona. Kevin Fiala je za zmagovalce zadel dvakrat, ob tem je prispeval še podajo. Z enakim rezultatom je doma Buffalo Sabres premagal Columbus Blue Jackets.

Za Minnesoto, druga ekipa zahodne konference, sta po gol in podajo prispevala še Matt Boldy in Mats Zuccarello, medtem ko je vratar Kaapo Kahkonen zbral 30 obramb. Gostje so že v 14. minuti povedli s 4:0 in do konca domačim, ki jih Woodcroft vodi manj kot 14 dni, niso ponudili niti kančka možnosti za preobrat.

"Včasih plošček noče v gol, danes pa je nekako šel. Tekmo smo začeli dobro," je po koncu dejal Fiala, ki je bil vesel, da je njegova ekipa po dveh zaporednih porazih znova nazaj na zmagovitih tirnicah.

Tudi moštvo Columbus Blue Jackets je zmagalo s 7:3. Domači so povedli v peti minuti preko Deana Kukana, potem pa je gostujoče moštvo Buffalo Sabres povedlo z 2:1 v 18. minuti, a so domači vsega 11 sekund pozneje izenačili, do odločilne prednosti pa je Columbus prišel v drugi tretjini, ki jo je dobil s 3:1. Za domače sta po tri točke prispevala Kukan (dva gola in podaja) ter Brendan Gaunce (gol in dve podaji).



Montreal Canadiens je do zmage na gostovanju pri New York Islanders s 3:2 prišel po izvajanju kazenskih strelov. S 30 obrambami na tekmi se je izkazal vratar Kanadčanov Andrew Hammond.

Do še tretje zmage na turneji gostovanj, na katero so se podali po premoru zaradi vikenda vseh zvezd, so prišli hokejisti Florida Panthers. Tokrat so s 5:2 premagali Chicago Blackhawks. Aleksander Barkov je za Florido enkrat zadel in dvakrat podal, Sergej Bobroski pa je zbral 22 obramb. Vodilna ekipa vzhodne konferenca Florida je sicer zmagala sedmič na zadnjih osmih tekmah.

Hokejisti New York Rangers so tesno z 2:1 premagali Ottawa Senators, odločilni gol je v 30. minuti ob igri z igralcem več dosegel Artemi Panarin. Z golom razlike je slavila tudi Carolina Hurricanes. Na gostovanju pri Pittsburgh Penguins je bil končni izid 4:3 za goste. Arizona Coyotes je s 3:1 ugnala Dallas Stars, šestič zapored pa je izgubil San Jose Sharks, tokrat ga je doma s 4:1 premagala ekipa Vegas Golden Knights, za katero je prvič, odkar se je moštvu pridružil, zadel Jack Eichel.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike