Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 30.01.2018 08:50:28

Ali to pomeni konec kariere v ligi NHL? Legendarni Jagr se bo pridružil Slovencu!

REuters
Hokejski zvezdnik Jaromir Jagr bo kariero nadaljeval na stari celini.

Kot so danes sporočili iz ekipe NHL Calgary Flames, bo 45-letni češki veteran v bodoče nosil dres matičnega kluba, drugoligaša HC Kladno, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni branilec Jurij Repe.

Za dvakratnega zmagovalca tekmovanja za Stanleyjev pokal to pomeni konec kariere onstran Atlantika. To sezono je Jagr na 22 tekmah v dresu plamenov dosegel le en gol in šest podaj. Zaradi poškodbe ni stopil na led že vse od 31. decembra. Zdaj se vrača na Češko k drugoligaškemu klubu Kladno, katerega lastnik je od leta 2011.

"Čeprav sem zelo razočaran, da se zaradi številnih okoliščin stvari niso obrnile tako, kot smo si želeli, sem hvaležen ekipi in vodstvu Flames ter navijačem Calgaryja, da so me sprejeli odprtih rok," je dejal Jagr.


Hokejist hiše slavnih je dodal, da se veseli novega izziva. "Zdaj me veseli, da bom sezono nadaljeval pri klubu Kladno," je razkril češki zvezdnik hokeja.

Jagr je s 1921 točkami (766 golov in 1155 podaj) na drugem mestu večnega seznama najboljših hokejistov lige NHL. Pred njim je le legendarni Kanadčan Wayne Gretzky, ki ima več točk na svojem kontu, kar 2857.

Poleg tega je olimpijski prvak s Češko iz leta 1998 skupno v NHL odigral 1733 tekem, le dva hokejista v zgodovini sta jih zbrala več.

Na bližnjih olimpijskih igrah v Pyeongchangu pa Jagr za razliko od novega klubskega soigralca pri Kladnem - Jurij Repe bo s slovensko hokejsko reprezentanco odpotoval v Južno Korejo - ne bo zaigral, saj se ni uvrstil v češko izbrano vrsto za OI.

Značke: hokej, zoi 2018

Članki iz rubrike