Mobilna verzija
urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

nu
nu

Začetek SPEKTAKLA v futsalu. NEVERJETNO, na tekmi SLOVENIJA – SRBIJA se bo PISALA ZGODOVINA

Grega Wernig

Z današnjo tekmo med Slovenijo in Srbijo, ki bo ob 18. uri, se bo začelo evropsko prvenstvo v futsalu.

V dvorani Stožice, ki bo gostila vseh 20 tekem prvenstva, bo petnajst minut pred začetkom krajša slavnost ob odprtju, na katerem bo skupina Tosca Beat zaigrala posebej za to EP narejeno pesem Let's get going (Masters of Skills).

Uvoda prvenstva se bodo ob številnih uglednih gostih udeležili tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin ter njegova nekdanja mojstra nogometa, Portugalec Luis Figo in Srb Dejan Stanković.

"Pripravljeni smo dobro. Zdravi smo vsi, v ekipi je dobro vzdušje. naš cilj je napredovati iz skupine in k temu bomo stremeli. Že na prvi tekmi si bomo skušali vsaj deloma zagotoviti napredovanje, kar je naš prvi cilj," pred začetkom EP o ciljih pravi kapetan Igor Osredkar.

Slovenska reprezentanca bo imela izjemno podporo s tribun, saj je dvorana v Stožicah razprodana, vstopnic ni več na voljo. Na tribunah bo okoli 10.500 tisoč gledalcev, pisala se bo zgodovina, saj bo to rekord po obiskanosti na tekmah slovenske futsal reprezentance.

"Igralcem želimo pripraviti fantastično atmosfero. Zato na tem mestu pozivamo vse vas, da nam pri tem pomagate po najboljših močeh. Prinesite na tekmo slovenske zastave in ostale navijaške rekvizite. Navijajmo za našo izbrano vrsto, spoštujmo tekmeca, vse pa naj ostane v mejah športa in fair playa," so sporočili s sedeža NZS.

Uvodni dan prvenstva bo ob 20.45 na sporedu še tekma skupine B med Rusijo in Poljsko. Slovenija bo v skupini A igrala še proti Italiji, in sicer v soboto ob 20.45.

Sicer pa bo na prvenstvu nastopilo 12 ekip v štirih skupinah. Prvi favorit prvenstva bo znova Španija, sedemkratna evropska prvakinja, ki bo igrala v skupini D z Azerbajdžanom in Francijo. V skupini B bodo Rusija, Kazahstan in Poljska, v skupini C pa Portugalska, Ukrajina in Romunija.

Prvenstvo se bo končalo 10. februarja, ko bosta na sporedu tekmi za 3. mesto in finale.