Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.01.2018 11:24:37

Vodilna ekipa vzhoda pokleknila na domačem ledu

Reuters
Tampa Bay Lightning, vodilna ekipa vzhodne konference v ligi NHL, je v noči na petek po srednjeevropskem času na domačem ledu presenetljivo doživela visok poraz. Gosti iz Calgaryja so zmagali kar s 5:1 za svojo peto zaporedno slavje.

Z golom in podajo se je izkazal Johnny Gaudreau, ki je na zadnjih petih tekmah zbral deset točk, vratar Mike Smith pa je za peto zaporedno zmago Flames zbral 33 obramb. "Zmaga nad vodilno ekipo vzhoda je za nas zelo pomembna za samozavest, poleg tega pa smo ohranili zmagoviti niz, kar je zelo spodbudno," je po tekmi dejal Smith.

Po enkrat so za goste zadeli še Micheal Ferland, Sam Bennett, Mark Jankowski in Matthew Tkachuk. "Pozna se, da smo vsi odgovorno igrali v obrambi, v napadu pa se nismo bali izkoristiti ponujenih priložnosti," je dejal Tkachuk.


Edini gol za Tampo je dosegel Brayden Point. Gostitelji so sredi druge tretjine zaradi poškodbe kolena izgubili branilca all-star Victorja Hedmana in za zdaj še ni znano, kako resna je poškodba. "Hedmana v petek čakajo podrobnejši zdravniški pregledi, po katerih bo znano, za kaj gre. Ne bi rad kar tako špekuliral," je dejal trener Tampe Jon Cooper.

Na preostalih dveh tekmah so Buffalo Sabres s 3:1 premagali Columbus Blue Jackets, Washington Capitals pa so z 1:3 na domačem ledu izgubili proti Carolina Hurricanes.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so imeli teden dni premora, ki se zdaj počasi končuje. Na led bodo ponovno stopili šele v soboto oziroma noči na nedeljo po srednjeevropskem času, ko jih čaka tekma z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks.

Izidi
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets        3:1
Washington Capitals - Carolina Hurricanes     1:3
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames          1:5
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike